Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu u Bruxellesu

Plenković odgovorio Zoranu Milanoviću: ''Grow up, respect the law. To je jedino što ću reći''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković nastavlja u petak posjet Bruxellesu sastancima s potpredsjednicima Europske komisije. Iz Bruxellesa je odgovorio Zoranu Milanoviću na njegove izjave o izboru predsjednika Vrhovnog suda.

Nakon izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je danas ponovno govorio o izboru predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda, iz Bruxellesa mu je odgovorio premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV Prvi intervju u novom mandatu Premijer Plenković ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o Milanoviću, vladi, DP-u... Našalio se i o pancirki: "Nosim je non-stop, zato ljudi misle da sam bucmastiji..." Josip Dabro, Marija Vučković Primopredaje ministarstava Šipić kani među narod, Dabro tremu nema, ali treba 30 dana, Hrvatska dobila prvog ministra digitalne transformacije

''Samo jedna poruka što se tiče izbora predsjednika Vrhovnog suda – grow up, respect the law (odrasti i poštuj zakon, op.a.). To je jedino što ću reći o tome, a o veleposlanicima ima vremena'', poručio je Milanoviću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Požegi Predsjednik Milanović opet udario po Jandrokoviću: "On je Plenkovićev batler, ukrao je dokument koji sam poslao Saboru"

Osvrnuo se i na navode austrijskog kancelara koji je ustvrdio da je distribucija cjepiva po europskim zemljama nepravedna. Kaže da se to ne može gledati zbrajanjem naručenih i dostavljenih doza.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz, austrijski kancelar (Foto: AFP) Nepravedna podjela? Kurza naljutile velike razlike u isporuci cjepiva, spomenuo i Hrvatsku: "Očito postoji tajni bazar"

''Više je farmaceutskih kompanija ulagalo u istraživanja da s e uratkom roku napravi cjepivo za bolest koju dotad nismo poznavali. Mi smo svi naručivali određene doze cjepiva od pojedine kompanije. To je ovisilo o informacijama koje smo tada imali'', kazao je premijer.

Komentirao i nabavu ruskog cjepiva Sputnjik V. ''Mi smo u procesu da tražimo od ruske strane informacije o cjepivu. Sputnjik traži dozvolu od EU, a kada dođe dozvola može doći i na naše tržite. Mi ćemo puštati na naše tržište samo ono što je odobreno, zato postoje EMA i HALMED'', zaključio je.

Otkrio je i da je uputio prosvjedu notu zbgo

''Nažalost to nije prvi događaj da se prijetilo Hrvatilo koji žive u Srbiji. MVEP je reagirao i kontaktu smo s predstavnicima hrvatskih udruga u Vojvodini. Smatramo da na to odmah trebaju reagirati institucije Srbije'', poručio je premijer.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene