Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvalni Plenkoviću i Vladi

SDP-ovci kod premijera: "Ovo pokazuje koliko premijer osobno i Vlada razumiju ovaj projekt"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković održao je u Banskim dvorima radni sastanak na temu "Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020" nakon kojeg je konferenciju za novinare održala ministrica Nina Obuljen Koržinek.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek kazala je da će Vlada sufinancirati projekt te da će ga logistički pomagati.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..."

"Sva ministarstva dobit će naputak da se uključe u projekt", istaknula je na konferenciji za novinare.

Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, zahvalio je što je premijer prihvatio njegov prijedlog za sastankom.

"To pokazuje koliko on osobno i Vlada razumiju ovaj projekt, koji nije projekt Rijeke nego nacionalni. Promovirat ćemo cijelu Hrvatsku. Vlada će poduprijeti projekt s 10 milijuna eura, s koliko će ga financirati i grad Rijeka, a ostatak će županija te EU fondovi. Samo za izgradnju infrastrukture potrebno je 20 milijuna eura i ta sredstava su već osigurana", istaknuo je Obersnel.

Uz predsjednika Vlade na današnjem sastanku o Rijeci koja će biti europska prijestolnica kulture 2020. godine sudjelovali su i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te izvršna direktorica projekta Emina Višnić kao i predstavnici ministarstava.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene