Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nejasnoće u imovinskoj kartici

Plenković: ''Stojim iza Krstičevića ako želi dati mandat na raspolaganje. U kontaktu sam s njim''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković izjavio je u subotu u portugalskome gradu Beji da stoji iza ministra obrane Damira Krstičevića vezano uz mogućnost da, zbog nejasnoća na imovinskoj kartici, Krstičević stavi mandat na raspolaganje, istaknuvši da je stalno u kontakru s Krstičevićem te da s tim u vezi nema novosti.

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je u subotu u portugalskome gradu Beji na summitu Prijatelja kohezije na kojemu su se definirala stajališta o kohezijskoj politici koja je, istaknuli su hrvatski premijer i njegov portuglaski kolega Antonio Costa, "važna za sve, a osobito za one europske regije koje još trebaju dostići stupanj razvoja najrazvijenijih".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Lex AP HND osudio izjave Plenkovića "U svojoj bahatoj maniri kriminalizirao bi istraživačko novinarstvo i korumpirao medije" Andrej Plenković u Vukovaru Pregovori i razgovori Plenković iz Vukovara: "To je ozbiljna politička pogreška"

Hrvatski novinari pitali su premijera i o političkim aktualnostima u Hrvatskoj, pa ih je tako zanimalo, kako je najavio, ovaj vikend već razgovarao s ministrom Krstičevićem o njegovoj imovinskoj kartici, uz primjedbu da je rekao kako Krstičević "vrlo emotivno reagira na tu situaciju".

Svi se mogu kandidirati

Sljedeće novinarsko pitanje upućeno premijeru i predsjedniku HDZ-a bilo je o kandidaturi Tomislava Karamarka za predsjednika HDZ-a. "Kao što sam više puta rekao, na tijelima stranke donijet ćemo ovog tjedna formalnu odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora i svi naši članovi, bez obzira na to jesu li ili nisu bili na nekoj stranačkoj dužnosti, ako žele aktivnu ambiciju ili imaju ideju kako da pridonesu stranci, pa onda i Hrvatskoj, to mogu i učiniti", rekao je Plenković. Istaknuo je da je sve otvoreno i svi koji to žele mogu se kandidirati.

Novinarska primjedba odnosila se i na činjenice da je Tomislav Karamarko bio i potpredsjednik Vlade "u onim nategnutim odnosima nakon izbora 2015. godine kada je Sabor opozvao Vladu, a Karamarko tvrdio da će imati većinu, ali ju nije uspio sastaviti, a nakon toga je slijedio starnački sabor na kojemu je govorio i Plenković".

Premijer je na pitanje što misli o tomu je li Karamarko već dao ono što je mogao ustvrdio da "nema teoretske šanse da on nekome artikulira ambicije". "Dapače, svatko tko ima ambicije može se uvijek kandidirati i svatko to želi je dobrodošao", izjavio je Plenković.

Zaključio je kako će unutarstranački izbori u HDZ-u "biti demokratska utakmica, odlučit će članice i članovi HDZ-a, a svi mi imamo nekavu svoju povijest, svoja postignuća i bit će vremena za razgovor o tomu što tko želi i što je tko učinio". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene