Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliki blagdan

Premijer Andrej Plenković čestitao Kurban-bajram: "Svima želim obilje mira i napretka"

Andrej Plenković, arhiva (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković, arhiva (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu efendiji Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u povodu blagdana Kurban-bajrama.

"U povodu nastupajućeg, najvećeg blagdana za muslimane, Kurban-bajrama, upućujem vam najiskrenije čestitke, sa željom da ovogodišnji Kurban-bajram provedete u krugu svojih obitelji, prijatelja, rodbine i susjeda, svjedočeći svoju vjeru i tradiciju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer? Je li kampanja krenula? - 3 Bliže se izbori? Nema gdje ga nema, Plenković u par dana obišao gotovo cijelu Hrvatsku: "Pa on ovim tempom već dugo radi"

Neka vam predstojeći dani Kurban-bajrama budu poticaj za nova promišljanja i odricanja za dobrobit svoje zajednice i vjere.

Mešihatu Islamske zajednice i svim muslimanima u Hrvatskoj čestitam Kurban bajram, a svima želim obilje mira i napretka s nadom i željom za daljnju izgradnju dobrih odnosa.

Bajram šerif mubarek olsun!”, poručio je premijer Andrej Plenković, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Predsjednik HBK nadbiskup Puljić čestitao muslimanskim vjernicima Kurban-bajram

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HNK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću u povodu Kurban bajrama, priopćio je u subotu Tiskovni ured HBK.

„Vjernici islamske zajednice u Republici Hrvatskoj proslavit će ovih dana veliki blagdan Kurban bajram. To su dani koji podsjećaju na žrtvu i veliko pouzdanje u Boga koje je praotac Ibrahim - Abraham pokazao kada je bio spreman žrtvovati vlastitoga sina. U vidu sjećanja na taj događaj iz Povijesti spasenja muslimani će se diljem Hrvatske i svijeta uključiti u proslavu blagdana lijepim običajajima molitve, klanjanja i zahvale. A to će posebice pratiti čin darivanja i brige za susjede, potrebne i siromašne.

U povodu ovogodišnje proslave Kurban bajrama izvolite, poštovani muftija Hasanoviću, primiti iskrene blagdanske čestitke sa željom da slavlje Bajrama donese Vama, Vašim suradnicima i vjernicima obilje radosti, mira, uzajamne dobrote i zajedništva“, stoji u čestitci predsjednika HBK nadbiskupa Puljića. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene