Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled godine s Andrijom Jarkom

"I sljedeće godine očekujem kosture iz ormara i rasprave o Jasenovcu i Bleiburgu"

Andrija Jarak o 2017. (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr)
Andrija Jarak o 2017. (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Anamaria Batur/Dnevnik.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak o 2017. (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Andrija Jarak otkrio je po čemu će pamtiti 2017. godinu te zašto misli da ćemo se i u 2018. voditi rasprave o ustašama i partizanima.

Reporter Andrija Jarak, jedno od zaštitnih lica Nove TV ovu će godinu pamtiti po aferi Agrokor, katastrofalnim požarima koji su zadesili Dalmaciju te presudi šestorci koja je podigla tenzije u odnosima između Hrvatske i BiH.

Pročitajte i ovo Požari u Grčkoj Prilika za promjenu Biser Mediterana u opasnosti: ''Zbog klimatskih promjena imamo ratno stanje u vrijeme mira'' Požari u Grčkoj Šumski požari FOTO Pakao u Grčkoj, gori već deveti dan: "Nažalost, ne vidimo da se fronta može obuzdati i staviti pod kontrolu"

U razgovoru za DNEVNIK.hr otkrio nam je iz čijeg mu je dvorišta ove godine bilo najteže izvještavati te kakvu političku 2018. godinu očekuje.

„Kao i svake godine i ove je godine bilo puno uhićenja i posla u crnoj kronici. Nažalost ni ove godine nije nedostajalo tema iz sfere pravosuđa, policije i represivnog aparata“, otkrio nam je Jarak.

Jarak već 20 godina izvještava o požarima koji gotovo svako ljeto zahvate Dalmaciju, no kaže kako se ne sjeća „neviđene elementarne katastrofe“ poput one koja je ovu godinu zahvatila Žrnovnicu.

Reporter Nove TV već godinama prati i događaje u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kad je riječ o Hrvatima u BiH, Jarak kaže kako će put pravde i pomirenja trajati desetljećima.

Za kraj je proučio kako i u 2018. godini u nedostatku ideja i želja za nečim boljim očekuje izvlačenje kosture iz ormara i prepucavanja o Bleiburgu i Jasenovcu.

Cijeli razgovor s Andrijom Jarkom pogledajte u videu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene