Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvoj mobilnosti i europske studentske mreže

Predstavnici udruge studenata Erasmus u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Vijeća nacionalnih predstavnika najveće studentske udruge u Europi, Erasmus Student Network, okupit će se u Zagrebu od 4. do 8. listopada.Središnja radna tema njihova sastanka bit će razvoj mobilnosti i europske studentske mreže.

Zagreb će tako ugostiti 50-tak predstavnika te studentske udruge iz 36 europskih zemalja, a gosti će imati priliku upoznati i Zagreb te Hrvatsku, kao i naše brojne kulturne, turističke i gospodarske mogućnosti, priopćila je Udruga Erasmus Student Network Zagreb, koja je članica ESN-a od 1989.

Kako se navodi, od primanja u članstvo ESN-a, zagrebačka udruga potiče mobilnost i međunarodnu suradnju, a nakon uspješnih rezultata iz prošle akademske godine ESN im je ukazao povjerenje i prepustio organizaciju međunarodne konferencije Vijeća nacionalnih predstavnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD partner na Sajmu stipendija Najviše hrvatskih studenata i profesora na Harvardu Slika nije dostupna Istražili smo Savjetujemo: Evo kako do stipendije

>> Savjetujemo: Evo kako do stipendije

Ističe se da je jedan od ciljeva Udruge ESN Zagreb pozicionirati Zagreb kao središnju destinaciju jugoistočne Europe za studentsku razmjenu. Podsjeća se ESN-a u Europi radi uz potporu Europske komisije, a zagrebačka udruga ESN-a punom pravnom, financijskom i moralnom potporom Sveučilišta u Zagrebu i Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Vijeće nacionalnih predstavnika osnovno je strateško tijelo na europskoj razini ESN-a koji ima 397 sekcija iz 36 zemalja te oko devet tisuća aktivnih članova koji rade s oko 300.000 novih studenata svake godine. Konferencija će biti otvorena sutra navečer u palači Dverce.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene