Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred nama 11. izdanje

Predstavljena konferencija Microsoft WinDays11

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća hrvatska poslovno-tehnološka konferencija Microsoft WinDays11 održava se za tri tjedna u Rovinju po jedanaesti put te objedinjava dvije konferencije – tehnološku i poslovnu.

Niz novih proizvoda i primjena tehnologije bit će po prvi puta predstavljeni kroz predavanja na tehnološkoj konferenciji, dok će se poslovna konferencija usmjeriti na širenje poslovanja u regiju, povećanje konkurentnosti, izazove intelektualnog vlasništva te financiranja rasta i razvoja poslovanja

Pročitajte i ovo Zapljena u Rovinju - 1 Proizvodio i preprodavao Najveća zaplijena droge u Istri ove godine: Policija kod 51-godišnjeg muškarca pronašla više od 10 kilograma raznih supstanci Ilustracija U prisutnosti djeteta Muškarac priveden u Rovinju: Udarao po vratima i žrtvu ozlijedio elektrošokerom

Na konferenciji za medije kojom je najavljena poslovno-tehnološka konferencija u Hrvatskoj, Microsoft WinDays11, danas je predstavljen sadržaj tehnološke konferencije Microsoft WinDays11 Technology i poslovne konferencije WinDays11 Business. Konferencija se održava od 4. do 8. travnja u Rovinju. Ove će godine, po prvi put od početka održavanja, biti održana pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića.

'Nalazimo se usred prijelaza na cloud computing'

Nastavljajući prošlogodišnji uspjeli koncept, program oba dijela ovogodišnje konferencije je komplementaran. 'Tvrtke su suočene s brojnim izazovima, poput povećanja vlastite konkurentnosti ili izlaska na regionalno tržište, ali kao preduvjet tome moraju se fokusirati na svoju osnovnu djelatnost ili proizvod, a održavanje vlastite računalne infrastrukture mnogim tvrtkama predstavlja veliko opterećenje i financijski izdatak u segmentu koji nije njihova primarna djelatnost. Tehnološka promjena usred koje se nalazimo – prijelaz na cloud computing, 'računarstvo u oblaku' – predstavlja pravi odgovor na želju poslovnih subjekata svih veličina za optimizacijom poslovanja i boljim korištenjem raspoloživih informatičkih resursa. Koncept cloud computinga potpuno je sazrio pa se na njega danas uistinu mogu osloniti tvrtke svih veličina', izjavio je na konferenciji za medije Marko Makovac, direktor Microsoft WinDays11 konferencije.

Tijekom posljednjih 10 godina konferencije WinDays, posjetitelji su imali priliku čuti više od 1480 predavanja koja su održali vrhunski stručnjaci iz svijeta tehnologije i poslovanja. Prošle je godine konferenciju posjetilo više od 1500 sudionika, a broj onih koji su se već prijavili za ovogodišnju konferenciju pokazuje da će se ponovno raditi o jednom od ključnih okupljanja poslovnog i tehnološkog sektora u zemlji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene