Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namijenjen školarcima

Predstavljen priručnik koji bi trebao pomoći Hrvatima da smršave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznato je da su građani Hrvatske sve deblji i da je trend nezdrave prehrane i manjka kretanja sve učestaliji i među djecom.

Grad Zagreb predstavio je priručnik "Stvaram zdrave navike - mislim što jedem - mislim koliko vježbam" napravljen u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine.

Pročitajte i ovo Pretilost, ilustracija (Foto: Getty Images) neki operacijom izliječe dijabetes Od 60.000 do 100.000 ljudi u Hrvatskoj čeka kirurško uklanjanje debljine: Na godinu se napravi tek oko 26 zahvata Sanja Musić Milanović svako treće dijete pretilo Prva dama upozorava na ozbiljan problem s kojim se suočavaju mladi: "Ako to ne zaustavimo, naša djeca bi mogla živjeti kraće nego mi"

Priručnik je namijenjen školarcima od 12 do 17 godina i njihovim roditeljima, a trebao bi pomoći da Hrvatska više ne bude u vrhu Europe po pretilosti.

>> Oko 20 posto prvašića ima previše kilograma

'Zadnje informacije su da smo čak sad već na četvrtom mjestu ne više na petom mjestu ukupne pretilosti i u dječjoj dobi i u kasnijoj. Što se tiče djece, sve više djece i to pogotovo već u osnovnim školama viođamo da su pretili. To znači da imaju indeks tjelesne mase veći od 30', rekla je nutricionistica Irena Švenda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene