Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Konkurentno obrazovanje'

Predstavljen jedan od najinovativnijih projekata 'Škole 2.0'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projekt 'Škole 2.0' predstavljen je danas u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta.

CARNetov Projekt 'Škole 2.0' koji je Europska komisija u lipnju proglasila jednim od triju najinovativnijih projekata u sklopu 'Europske nagrade za inovacije u javnoj upravi' u kategoriji 'Inicijative za obrazovanje i istraživanje' predstavljen je danas u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta (MZOS).

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti...

Ministar Željko Jovanović je istaknuo kako Europa želi biti konkurentno gospodarstvo, a ovakvim projektima, kao što je 'Škola 2.0', naše obrazovanje postaje konkuretno, što znači, istaknuo je, da će i naše gospodarstvo biti u Europi konkurentnije.

>> Udžbenici lakši i tanji: Evo kako će to biti riješeno

Napomenuo je i kako kapitalne investicije u školstvu nisu u nadležnosti Ministarstva te dodao kako su ta pitanja u nadležnosti osnivača, odnosno 33 veća grada i županija. Podsjetio je i kako je u Ministarstvu oformljen tim za zaživljavanje e-školovanja.

Ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić ocijenio je kako je ovaj projekt putokaz kako osigurati e-školavnje. Riječ je o velikom iskoraku za budućnost obrazovanja, rekao je Stanić dodavši kako se mnoge škole zbog migracije stanovništva u ruralnim krajevima gase.

Po njegovim riječima e-škole će pomoći da se zaustavi iseljavanje i zadrži život na našim otocima. Kao ciljeve projekta, naveo je i međusobno povezivanja škola.

U projektu sudjeluju sedam matičnih osnovnih škola s pripadajućim područnim školama: O.Š. 'Ljubo Babić' iz Jastrebarskog s područnim školama Plešivica, Volavje, Čeglje, Petrovina, Desinec, O.Š. Žakanje s područnim školama Kamanje i Ribnik, O.Š. Generalski Stol, O. Š. Marija Martinolića na Malome Lošinju s područnim školama Veli Lošinj, Nerezine, Susak, Ilovik, Unije, O.Š. Šarengrad s područnim školama Bapska i Mohovo, O.Š. Šećerana s područnim školama Luc, Torjanci i Baranjsko Petrovo Selo te O.Š. Brodarica s područnom školom Krapanj.

U samim školama postavljene su bežične mreže kako bi učenici i nastavnici uz pomoć tablet računala mogli pristupati online sadržajima, digitalnim udžbenicima, koristiti ih za videokonferencije te za nastavu na daljinu. Također, sve škole uključene su i u e-Dnevnik projekt. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene