450319
450319
450319
450319
450319

Milanović o tome što će raditi nakon što više ne bude predsjednik SDP-a

  • , 15.09.2016., 17:50
  • Autor:
  • komentara

Predsjedništvo SDP-a odlučilo je u četvrtak da će se sjednica na kojoj će Glavni odbor stranke raspisati izbor novog predsjednika SDP-a održati u subotu, 24. rujna.

 
 
 
 
Milanović o kandidatima za predsjednika SDP-a (Video: Vijesti u 17h)
Milanović o kandidatima za predsjednika SDP-a (Video: Vijesti u 17h)

Milanka Opačić je, nakon sjednice Predsjedništva, izvijestila kako će se sjednica Glavnog odbora održati 24. rujna.

Kazala je kako je Predsjedništvo osnovalo radnu skupinu koja će pripremiti sve dokumente nužne za početak kandidiranja.

Rekla je i kako se na Predsjedništvu nije razgovaralo o izbornom rezultatu, a na pitanje očekuje li da će rezultat analizirati Glavni odbor, ocijenila je kako bi to bilo bolje prepustiti novom vodstvu stranke, koje će taj posao odraditi objektivnije.

Kao mogući datum izbora novog predsjednika SDP-a u stranci se neslužbeno spominje 19. studenoga.

Zoran Milanović predao je vođenje današnje sjednice Predsjedništva potpredsjednici stranke Milanki Opačić, budući da su dva potpredsjednika stranke, Ranko Ostojić i Tonino Picula, kandidati za novog predsjednika stranke.

U izjavi za medije, Milanović je rekao kako bi njegova podrška bilo kojem kandidatu bila najgore što se može dogoditi za SDP.

'Neću podržati nikoga, a podržat ću svakoga', rekao je Milanović.

Tvrdi kako sada ima puno dobrih kandidata jer je u stranki 'jača ekipa' no što je bila prije 10 godina kad je preuzeo vođenje stranke.

'Stranka mora izabrati lidera sa srcem i razumom, iza mene nije stajao nikakav klan, prepoznali su me, vjerujem da će to i sada biti tako', rekao je Milanović.

Milanović se još jednom osvrnuo na rezultate prošlotjednih izbora.

'Izbore smo izgubili za nijanse, ali i da smo ih dobili, što bismo? Pregovarali s Mostom? To nema smisla', kaže Milanović. 'Ne možeš biti stalno odlikaš, neki put moraš dobiti četvorku, osjećam tugu, ali i sreću jer smo napravili nešto. Ljevicom se nekad u Hrvatskoj brisao pod, a sad je drugačije. Ne želim da nas se boje, ali kad je trebalo pokazali smo zube', dodaje šef SDP-a. 

Upitan je bio i o svojim planovima nakon prestanka djelovanja na poziciji predsjednika stranke.

'U početku ću voditi klub zastupnika u Saboru jer je to moja dužnost, a nakon toga ću potražiti neko drugo kreativno zadovoljstvo u životu, ima još planina na koje se nisam popeo', rekao je i pojasnio kako neće odraditi mandat saborskog zastupnika do kraja.

Na komentar novinara kako se radi o mandatu kojeg su mu dali građani, Milanović je rekao da su ga građani birali za premijera, a ne za zastupnika u Saboru.

'Glasali su za mene kao za kandidata za premijera, uspio sam otvoriti debatu za premijera, na koju je javnost reagirala pozitivno, ali to ne znači da moram odraditi mandat u Saboru, ja sam slobodan čovjek. Mandat sam dobio za premijera, a ne saborskog zastupnika', rekao je Milanović.

Nije želio komentirati nikakva sugestivna pitanja vezana uz pojedine kandidate za predsjednika, ali je ustvrdio kako budući predsjednik mora živjeti sa strankom. 'Ljudi bez ambicija u politici su ništa, morate imati ambiciju i biti zdravi u glavi', rekao je Milanović.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se