Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Glavnog odbora 24. rujna

Milanović o tome što će raditi nakon što više ne bude predsjednik SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo SDP-a odlučilo je u četvrtak da će se sjednica na kojoj će Glavni odbor stranke raspisati izbor novog predsjednika SDP-a održati u subotu, 24. rujna.

Milanka Opačić je, nakon sjednice Predsjedništva, izvijestila kako će se sjednica Glavnog odbora održati 24. rujna.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Kazala je kako je Predsjedništvo osnovalo radnu skupinu koja će pripremiti sve dokumente nužne za početak kandidiranja.

Rekla je i kako se na Predsjedništvu nije razgovaralo o izbornom rezultatu, a na pitanje očekuje li da će rezultat analizirati Glavni odbor, ocijenila je kako bi to bilo bolje prepustiti novom vodstvu stranke, koje će taj posao odraditi objektivnije.

Kao mogući datum izbora novog predsjednika SDP-a u stranci se neslužbeno spominje 19. studenoga.

Zoran Milanović predao je vođenje današnje sjednice Predsjedništva potpredsjednici stranke Milanki Opačić, budući da su dva potpredsjednika stranke, Ranko Ostojić i Tonino Picula, kandidati za novog predsjednika stranke.

U izjavi za medije, Milanović je rekao kako bi njegova podrška bilo kojem kandidatu bila najgore što se može dogoditi za SDP.

'Neću podržati nikoga, a podržat ću svakoga', rekao je Milanović.

Tvrdi kako sada ima puno dobrih kandidata jer je u stranki 'jača ekipa' no što je bila prije 10 godina kad je preuzeo vođenje stranke.

'Stranka mora izabrati lidera sa srcem i razumom, iza mene nije stajao nikakav klan, prepoznali su me, vjerujem da će to i sada biti tako', rekao je Milanović.

Milanović se još jednom osvrnuo na rezultate prošlotjednih izbora.

'Izbore smo izgubili za nijanse, ali i da smo ih dobili, što bismo? Pregovarali s Mostom? To nema smisla', kaže Milanović. 'Ne možeš biti stalno odlikaš, neki put moraš dobiti četvorku, osjećam tugu, ali i sreću jer smo napravili nešto. Ljevicom se nekad u Hrvatskoj brisao pod, a sad je drugačije. Ne želim da nas se boje, ali kad je trebalo pokazali smo zube', dodaje šef SDP-a. 

Upitan je bio i o svojim planovima nakon prestanka djelovanja na poziciji predsjednika stranke.

'U početku ću voditi klub zastupnika u Saboru jer je to moja dužnost, a nakon toga ću potražiti neko drugo kreativno zadovoljstvo u životu, ima još planina na koje se nisam popeo', rekao je i pojasnio kako neće odraditi mandat saborskog zastupnika do kraja.

Na komentar novinara kako se radi o mandatu kojeg su mu dali građani, Milanović je rekao da su ga građani birali za premijera, a ne za zastupnika u Saboru.

'Glasali su za mene kao za kandidata za premijera, uspio sam otvoriti debatu za premijera, na koju je javnost reagirala pozitivno, ali to ne znači da moram odraditi mandat u Saboru, ja sam slobodan čovjek. Mandat sam dobio za premijera, a ne saborskog zastupnika', rekao je Milanović.

Nije želio komentirati nikakva sugestivna pitanja vezana uz pojedine kandidate za predsjednika, ali je ustvrdio kako budući predsjednik mora živjeti sa strankom. 'Ljudi bez ambicija u politici su ništa, morate imati ambiciju i biti zdravi u glavi', rekao je Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene