Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Rijeke

Rajko Ostojić: Ostavke Sabe i Lovrić Merzel su iznenađenje i presedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostojić je poručio kako ostaje čekati što će pokazati istraga. Komadina vjeruje kako se neće naći u situaciji u kojoj su se našli županica i gradonačelnik, a za Obersnela ostavke su očekivane.

Potpredsjednik SDP-a i ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je u srijedu kako su Željko Sabo i Marina Lovrić Merzel podnoseći ostavke na stranačke funkcije povukli potez koji je iznenađenje i presedan u hrvatskoj političkoj praksi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjednica Predsjedništva 'SDP se ne bi trebao miješati u odluke Sabe i Lovrić Merzel' Slika nije dostupna Rasprava na sjednici Predsjedništvo SDP-a danas o Lovrić Merzel i Sabi

'SDP njeguje dobre demokratske prakse, od glasovanja jedan član, jedan glas na dalje. Sabo i Merzel su povukli politički potez te ostaje pričekati što će pokazati istraga', rekao je Ostojić.

PREDUHITRILI STRANKU: Merzel i Sabo podnijeli ostavke na funkcije u SDP-u!

Kazao je kako on osobno neće tražiti isključenje Lovrić Merzel iz stranke, a na pitanje bi li ona trebala dati ostavku i na mjesto županice, Ostojić nije izravno odgovorio već je rekao da je ona izvanredna županica, neposredno izabrana na to mjesto u trećem mandatu.

Ostojić ne misli da se šalje loša poruka reakcijama na ovaj slučaj. 'Lovrić Merzel dala je ostavku u prvom raspoloživom treminu kad ju je posjetio odvjetnik. S njom ne komuncira nitko osim njezine obitelji', rekao je.

Komadina: Vjerujem da u tu situaciju neću doći

Drugi potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je rekao da Lovrić Merzel pravno gledajući ne mora dati ostavku i na mjesto županice, al da je to etički dvojbeno. 'Ne bih želio prejudicirati raspravu i eventualne odluke s današnje sjednice predsjedništva stranke. Takav je dogovor', istaknuo je.

Komadina je ustvrdio da je hipotetsko pitanje što bi on učinio u takvoj situaciji. 'Vjerujem da u tu situaciju neću doći i uopće ne razmišljam što bih napravio'.

Predsjedništvo SDP-a danas o Lovrić Merzel i Sabi

Rekao je da je očekivao njihove ostavke, ocijenivši da su časno postupili u rasterećenju stranke. 'Bolje da su sami povukli takav potez nego da stranka povlači suspenziju što bi vrlo vjerojatno uslijedilo', rekao je.

Obersnel: Ostavke su očekivane

Predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel je također ocijenio da su njihove ostavke na stranačke funkcije očekivane. 'To je logičan potez i očekujem da ih predsjedništvo prihvati', rekao je.

Obersnel je ustvrdio da se u ovim slučajevima previše naglašeno postavlja pitanje odgovornosti Sabo i Lovrić Merzel s obzirom na funkcije koje obavljaju, a da se zanemaruje presumpcija nevinosti.

'Krivnja se utvrđuje isključivo na sudu i to konačnim pravomoćnim mišljenjem suda. Ne znam zašto bi za građane vrijedilo jedno pravilo, a za nas na dužnostima drugo', upitao se Obersnel.

Ostojić, Komadina i Obersnel danas su zajedno bili na otvaranju Centra za specijalisitčku dentalnu zdravstenu zaštitu u Rijeci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene