452258
452258
452258
452258
452258

NAKON POBUNE SUSPENDIRANIH ČLANOVA Predsjedništvo HSS-a iznenada odgodilo izbore

  • , 03.10.2016., 15:02
  • Autor:
  • komentara

Predsjedništvo HSS-a odgađa Glavnu izbornu skupštinu kako bi se omogućilo kandidiranje i suspendiranima.

 
 
 
 
Odgodili izbore (Video: Dnevnik Nove TV)
Odgodili izbore (Video: Dnevnik Nove TV)

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) odlučilo je danas do daljnjega odgoditi Glavnu izbornu skupštinu stranke, prethodno zakazanu za 22. listopada, kako bi se kandidiranje omogućilo i suspendiranim članovima stranke protiv kojih se vode postupci zbog političke odgovornosti.

"HSS kao demokratska stranka želi omogućiti svima da se kandidiraju za bilo koju funkciju. Kako je u ovom trenutku u javnosti stvoren pogrešan dojam da su kandidature pojedincima onemogućene, odlučeno je da se izborni proces u HSS-u provede nakon što budu okončani svi postupci pokrenuti zbog političke odgovornosti, a u rokovima koji su utvrđeni Statutom stranke", ističe u priopćenju HSS.

Predsjedništvo HSS-a u subotu je imenovalo komisiju koja će za desetero suspendiranih HSS-ovaca, među kojima su europarlamentarka Marijana Petir i koprivničko-križevački župan Darko Koren, provesti postupak zbog njihove političke odgovornosti za opstruiranje HSS-a tijekom prošlih parlamentarnih izbora.

Budući da nije određen vremenski rok za dovršenje tog postupka, suspendirani nisu imali gotovo nikakve šanse kandidirati se na stranačkim izborima, koji su prvotno bili zakazani za 22. listopada, a rok za kandidaturu bio je određen za 7. listopada.

Petir i Koren najavili su da se žele kandidirati za predsjednicu, odnosno predsjednika HSS-a.

Petir kao Stepinac

Glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić u subotu je objasnio kako će postupak za desetero suspendiranih HSS-ovaca voditi tročlana stranačka komisija, koja će pregledati sve njihove istupe u javnosti i Facebook profile prije, tijekom i nakon prijevremenih izbora. Nakon toga će za svakoga od njih Predsjedništvu predložiti opomenu, ukor ili isključenje iz HSS-a. Konačnu odluku donijet će Predsjedništvo stranke, a na nju se suspendirani HSS-ovci imaju pravo žaliti Glavnom odboru.

Petir je u subotu na to reagirala tvrdnjom da je vodstvo HSS-a napustilo temeljne vrijednosti stranke i da su "ubili HSS zbog svojih fotelja". Poručila je i kako je jasno da je se eliminira jer je najavila kandidaturu za predsjednicu stranke.

'Meni je danas presuđeno bez saslušanja, na isti je način suđeno kardinalu Stepincu. Nadali smo se da su ta vremena iz nas, no viidmo da se gospodinu Beljaku dogodila reinkarancija Tita, Staljina i ostalih za koje smo mislili da su ostali u dalekoj prošlosti', rekla je Petir. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se