454747
454747
454747
454747
454747

Hasanbegović odbio mjesto šefa saborskog Odbora za kulturu, evo zašto

  • , 25.10.2016., 17:42
  • Autor:
  • komentara

Predsjedništvo HDZ-a danas održalo je sjednicu Predsjedništva.

 
 
 
 
Zaključci Predsjedništva HDZ-a (Video: Vijesti u 17h)
Zaključci Predsjedništva HDZ-a (Video: Vijesti u 17h)

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je mjesto predsjednika saborskog Odbora za kulturu, rekao je novinarima u središnjici HDZ-a šef te stranke i novi premijer Andrej Plenković. Hasanbegović je navodno htio mjesto šefa Odbora za medije, no to je mjesto dobio Jasen Mesić, a tko će biti na čelu spomenutog Odbora za kulturu zasad ostaje nepoznanica.

Na dolasku u stranku predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je da nema "slučaja Marić". "Nema slučaja Marić, on je ministar", poručio je ranije Plenković na dolasku na sjednicu Predsjedništva HDZ-a.

Vrh stranke raspravljat će o raspodjeli HDZ-ovih zastupnika u saborskim odborima.

HDZ je jučer objavio financijski izvještaj vezan uz prethodne parlamentarne izbore.

Stranka je potrošila  3,16 milijuna kuna više nego je uprihodovala, navodi se u izvještaju.

Sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, HDZ je  na svojim mrežnim stranicama objavio da su prihodi financiranja izborne promidžbe ukupno iznosili 10,409.165 kuna, od čega je 7,156.165 kuna bilo od donacija, a 3,253 milijuna iz vlastitih sredstava. Pritom je evidentirano 938 donacija od fizičkih i pravnih osoba.

Rashodi su iznosili 13.569.851 kuna i bili su za 2.016.354 kuna manji nego za prošle parlamentarne izbore u studenome 2015. godine. U HDZ-u navode kako će manjak prihoda od ukupno 3.160.685 kuna biti podmiren iz naknade troškova izborne promidžbe na ime osvojenih zastupničkih mandata.

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se