Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoran Milanović

'Izgradimo Hrvatsku kakvu su njezini branitelji sanjali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović čestitao je svim hrvatskim građankama i građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i hrvatskim braniteljima njihov dan, podsjetivši da se hrvatska zastava, koja je prije 18 godina označila oslobođenje okupiranih područja, danas vijori i u Bruxellesu.

'Prije osamnaest godina, hrvatski je stijeg na kninskoj tvrđavi označio pobjedu hrvatske vojske i oslobađanje okupiranih područja. Danas se on s ponosom vijori i u Bruxellesu i u Strasbourgu. Širom svijeta prati naše vojnike u mirovnim misijama, postavši simbol spremnosti za očuvanje vrijednosti za koje smo se opredijelili- za slobodu, mir, demokraciju i vladavinu ljudskih prava.

Prošli smo od tada dug i zahtjevan put. S brojnim smo teškoćama suočeni i danas, kad te vrijednosti dijelimo s ostalim članicama Europske unije i s njima, ravnopravno, odlučujemo za zajedničkim stolom.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

>> Na današnji dan 1995. godine je počela 'Oluja'

>> 'Došli smo se pokloniti žrtvi naših prijatelja bez kojih nebi bilo ni Bljeska, ni Oluje'

Tog su dalekog kolovoza, u samo 84 sata vojno redarstvene operacije Oluja, hrvatski branitelji oslobodili više od 10.000 četvornih kilometara. Zahvalni smo im na hrabrosti i odlučnosti, zahvalni smo njihovim obiteljima. Mnogi od njih utkali su svoje živote u temelje hrvatske države. Hvala i svim hrvatskim građanima koji su podupirali i pomagali ovu opravdanu, oslobodilačku borbu. Jer, kao što je jednom rekao Vlado Gotovac, pobjedu u Domovinskome ratu ostvarila je naoružana i nenaoružana, muška i ženska Hrvatska.

Mi, pobjednici, zato danas imamo snage i možemo osuditi svako počinjeno zlo, žaliti za svakom nevinom žrtvom, svakim izgubljenim životom u ovome nametnutom ratu. Učinimo sve da budemo dostojni tih žrtava i izgradimo Hrvatsku kakvu su njezini branitelji sanjali. Bolju Hrvatsku', kaže se u čestitki predsjednika Vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene