Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlasnici potražuju 200 milijuna eura

Predsjednik u Prevlaci obećao rješenje sporova oko zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješna bi mogla biti i Prevlaka. Taj je najjužniji dio Hrvatske danas zajedno s ministrom turizma obišao predsjednik Ivo Josipović.

Prevlaka je u ovom stanju mrtvi kapital, naglasio je Josipović, i što prije treba pokrenuti predviđene turističke projekte. Ipak, prije turističkih trebat će riješiti pravna pitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

Naime, 27 nekadašnjih vlasnika područja na Prevlaci od države već godinama potražuje naknadu za oduzetu zemlju, što procjenjuju na čak 200 milijuna eura. Postupak je na sudu duže od desetljeća, a s nekadašanjim vlasnicima se nedavno susreo i sam predsjednik koji je obećao pomoć u rješavanju ovog pitanja. Ne bude li dogovora, vlasnici poručuju kako će ići na međunarodni sud.

'Oni su bili kod mene, upoznali smo se, upoznali su me sa svojim pravnim mišljenjem i svojim viđenjem situacije. Obećao sam da ću se založiti da se što prije riješe predugi sporovi koji se vode oko toga', rekao je Josipović. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene