Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon kaznene prijave

"Agresivno objavljuje neistine": Predsjednik Trgovačkog suda odgovorio na Kolakušićeve optužbe za korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu Nino Radić odbacio je optužbe Mislava Kolakušića o korupciji na Trgovačkom sudu.

''Hrvatskoj javnosti Mislav Kolakušić je dana 22. travnja 2019. godine izrazito senzacionalistički objavio navode o korupciji u dodjeli predmeta na Trgovačkom sudu u Zagrebu zbog kojih su on i odgovorne osobe udruge koju predstavlja podnijeli kaznenu prijavu protiv predsjednika Trgovačkog suda u Zagrebu. Putem društvenih mreža i drugih medija kontinuirano prikazuje Ninu Radića kao izvor korupcije u Republici Hrvatskoj'', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Mislav Kolakušić Objava na Facebooku VIDEO Oglasio se Mislav Kolakušić: "HDZ je zločinačka organizacija, a samo jedna opcija može donijeti promjene" Mislav Kolakušić, Domovinski pokret 13 mandata Kolakušić o anketama: "Idemo na nove izbore"

Radić odbacuje informacije o korupciji na Trgovačkom sudu i tvrdnje Kolakušića koji je naveo da je 7113 predmeta dodijeljeno točno određenim sucima ''koji su poslušnici Nine Radića''.

''Neosnovano ugrožava i šteti radu Trgovačkog suda''

''Neistine agresivno objavljuje u medijskom prostoru i dijeli putem društvenih mreža koje izrazito profesionalno uređuje. Svakodnevnim ponavljanjem neistine od dana 22. travnja 2019. godine utječe na javno mnijenje, neosnovano ugrožava i šteti radu Trgovačkog suda u Zagrebu i predsjednika suda osobno. Mislav Kolakušić, kao potpuni pravni profesionalac, stalnim i namjernim prozivanjem za navodno kazneno djelo Nine Radića, stvara posebne okolnosti kod opće javnosti. Predsjedniku suda nije dopušteno javno istupati na način kako to čini Kolakušić jer poštuje vladavinu prava, a u javnoj komunikaciji, naročito, Kodeks sudačke etike'', navodi u priopćenju

Dodaje da Kolakušićeve navode u cijelosti opovrgava službeno Izvješće o dodjeli predmeta i nadzor koji nije utvrdio nijednu povredu.

''Konstantno ponavlja neistine''

Radić napominje da je Kolakušić profesionalac sa specifičnim znanjima koji zna kako se spisi dodjeljuju. ''Njegova je tvrdnja namjerna i konstantno ponavlja neistinite navode o korupciji predsjednika Trgovačkog suda u Zagrebu'', kaže.

Dodaje da su u posljednje tri godine evidentirane samo dvije zakonite ručne dodjele predmeta, a da je u jednom Kolakušić potpisao presudu koju je izradila sudska savjetnica.

''Predsjednik sam Trgovačkog suda u Zagrebu, dužan sam štititi od laži i objeda sve suce i sudske savjetnike, službenike i namještenike, pošteno raditi i ne donositi popularne nego zakonite odluke'', navodi Radić. Zahvalio je zaposlenima na Sudu koji su, unatoč optužbama Kolakušića, pokazali dostojanstvo i potpuno poštivanje vladavine prava.

''Unatoč svemu navedenom, ipak se nadam da će Kolakušić savjesno, pošteno, marljivo i bez iznošenja neistina, štititi interese Republike Hrvatske na jezicima europske obitelji u EU parlamentu zajedno s ostalim hrvatskim parlamentarcima'', zaključio je pomirljivo predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu.

Aktualno Horor u popravnom domu! Iživljavali se nad dječakom: ''Krv mi je išla iz leđa, a onda su uzeli metlu i gurali mi je u stražnjicu...'' Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +2 Provjereno o hororu u Domu u Puli (Foto: Provjereno) Hrvatska Horor u popravnom domu! Iživljavali se nad dječakom: ''Krv mi je išla iz leđa, a onda su uzeli metlu i gurali mi je u stražnjicu...'' 1/8 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene