Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objava imena ministara

PREDSJEDNIK SABORA NAJAVIO 'Danas će sve biti jasno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom obilježavanja 23. obljetnice akcije Maslenica, predsjednik Hrvatskog sabora, Željko Reiner posjetio je Zadar.

Hrvatska javnost iščekuje službeno obraćanje mandatara Tihomira Oreškovića i predstavljanje novih ministara u novoj vladi. Na sutrašnjoj sjednici Hrvatskog sabora, zastupnike očekuje izglasavanje povjerenja novoj vladi.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Predsjednik Sabora Željko Reiner osvrnuo se na sutrašnju raspravu u Hrvatskom saboru te je kazao kako se nada da će rasprava biti 'dostojanstvena, konstruktivna i da će trajati onoliko koliko će biti razumno, da svi koji imaju pitanja na izlaganje mandatara dobiju zadovoljavajući odgovor'.

O konkretnim imenima predsjednik Sabora nije želio govoriti već je rekao kako će 'danas popodne sve biti jasno'.

'Danas u podne ćete čuti kada predsjedništvo, koje zasjeda i nakon što klub HDZ-a, ali i klubovi ostalih stranaka Domoljubne koalicije i onih koji je podržavaju, održe sastanak', rekao je kratko.

Obljetnica Akcije Maslenica

'Akcija Maslenica bila je jedna od najznačajnijih akcija u Domovinskom ratu. Na neki način prekretnica u Domovinskom ratu. S jedne strane ona je pokazala kako će 'srbo-četnički agresor' završiti jer je Hrvatska vojska, odnosno Hrvatske oružane snage su pobijedile u toj akciji. S druge je strane pokazala i međunarodnoj javnosti, koja je do tada izražavala prilične sumnje u to da Hrvatska ima dovoljno snažne Oružane snage da oslobodi okupirane dijelove, da ona to može i da će Hrvatske oružane snage osloboditi cijelu zemlju što se i dogodilo', rekao je predsjednik Sabora.

'Upravo vezano uz to, moramo se sa zahvalnošću i pijetetom sjetiti ne samo one koji su poginuli u ovoj akciji nego i svih ostalih branitelja na ostalim bojištima Hrvatske jer su nam svi oni omogućili da imamo slobodnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku državu', dodao je predsjednik Sabora, Željko Reiner, koji je, kako je kazao, u pripremi mnogih akcija i sam sudjelovao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene