Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko:

'Domoljubna koalicije razgovarala o suradnji, aktualnim i kadrovskim problemima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje hoće li HSS dobiti dva saborska mandata kako se najavljivalo, Karamarko je rekao da će to vidjeti.

Domoljubna koalicija je u utorak u sjedištu Hrvatske seljačke stranke (HSS) razgovarala o nastavku suradnje, aktualnim i kadrovskim problemima, rekao je novinarima nakon tog sastanka predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori Slika nije dostupna Sastanak Karamarka i Beljaka 'Nećemo stvarati probleme ni HDZ-u ni Domoljubnoj koaliciji'

Na pitanje novinara hoće li koalicijski partner HSS dobiti još dva saborska mandata, kako je najavljivao predsjednik te stranke Branko Hrg, Karamarko je rekao da će to vidjeti. "To ćemo vidjeti. Mi imamo nekakve dogovore s njima i dopustite da o tome sada ja nemam pravo ništa izjavljivati jer dogovori su ipak interna stvar", rekao je Karamarko.

Upitan hoće li HSS dobiti pomoćnike i zamjenike ministara, Karamarko je rekao da će ostati pri svome da ne bi komentirao jer tako je dogovoreno.

"Mislim da smo završili jednu fazu naše suradnje. Pobijedili smo na izborima, po peti put. Jako smo zadovoljni zbog toga, fomirali smo Vladu..., razgovarali smo o aktualnim problemima i kadrovskim problemima i nastavku suradnje", rekao je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ponovno je izrazio zadovoljstvo brzom reakcijom Državnog izbornog povjerenstva na njegovu izjavu o mogućoj krađi mandata na prošlim parlamentarnim izborima. Rekao je kako je on iznio da postoje indicije da se to dogodilo. "I prema tome, neka se ispitaju. To je pravo svakog građanina koji ima indicije i obveze da tako nešto prijavi ili izjavi", rekao je Karamarko novinarima.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je u ponedjeljak kako izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) o postojanju indicija o krađi zastupničkih mandata upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata i najavilo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene