Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predsjednik Mesić pomilovao Anu Magaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Magaš bi za šest mjeseci mogla biti kod kuće. Komisija za pomilovanja jednoglasno je predložila, a predsjednik Stjepan Mesić prihvatio, smanjenje zatvorske kazne Zadranki za godinu i pol.

Jadranka Sloković, odvjetnica Ane Magaš, vjeruje kako bi kaznionica Aninu kaznu, zbog dobrog vladanja,  mogla smanjiti za još nekoliko mjeseci. To bi značilo da bi Ana na slobodi mogla biti prije ljeta. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mogućnost stavljanja zemlje pod nadzor Mesić: Hrvatskoj ne treba monitoring Europske komisije Slika nije dostupna Kolege glumci o Mesiću sve najbolje Zašto bi netko Mesiću spočitavao frizuru?

Odluka o pomilovanju donesena je jednoglasno, a presudna je bila činjenica da za ista djela kazne nigdje nisu prelazile dvije i pol godine zatvora, a nema ni pretpostavke da bi Ana Magaš isto djelo mogla ponoviti. 

Magaš je u pritvoru od ožujka 2005. godine, kada je tijekom fizičkog sukoba nožem usmrtila supruga Lucijana. 

Iako je tvrdila kako je za nožem posegnula isključivo u samoobrani, zadarski Županijski sud to nije prihvatio, pa je Ana osuđena na devet i pol godina zatvora.

Presudu je ukinuo Vrhovni sud, a suđenje je ponovljeno. Kazneno djelo ubojstva, na ponovljenom je suđenju, preinačeno u kazneno djelo ubojstva s prekoračenjem granice nužne samoobrane. 

U rujnu 2006. godine Ana Magaš ponovno je proglašena krivom, a kazna je smanjena na osam godina zatvora. 

Tada dolazi do burnog razilaženja s odvjetnikom Markom Marinovićem, na slučaju Ane Magaš počinje raditi novi odvjetnički tim, a nova presuda tada glasi pet godina zatvora.

Prema riječima odvjetnice Sloković, Ana je presretna zbog pomilovanja, a ono najteže, borba za skrbništvo nad djetetom koje joj je oduzeto, tek je očekuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene