Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog komentara da je veleizdajnik

Predsjednik Mesić odbio nazočiti misi za Domovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas nije nazočio misi za Domovinu u crkvi svetog Ante u Kninu, nakon svečane ceremonije obilježavanja Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 14. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje, na kojoj su bili i premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

U Uredu predsjednika objasnili su da je Mesić odbio nazočiti misi u Kninu, jer se nitko iz Crkve nije ogradio od nedavnoga uvodnog komentara Ivana Miklenića u 'Glasu koncila' u kojem se govori o 'veleizdajniku' s neizravnim aluzijama na Predsjednika Republike.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Slika nije dostupna 'Lončar je s nuncijem Lozanom razgovarao u dobroj vjeri'

>> 'Energično osuđujemo zločine pod krinkom hrvatstva'

Glas koncila je službeno glasilo Katoličke crkve u Hrvatskoj, a pošto se nitko iz Crkve nije ogradio od uvodnika u kojem se govori o 'veleizdajniku', predsjednik Mesić smatra da je to stav prema njemu i to je razlog zbog kojeg nije nazočio današnjoj misi u Kninu, rekli su u Uredu predsjednika. Dodali su kako je to razlog zbog kojeg Predsjednik nije bio ni na misi za Dan državnosti, 25. lipnja.

Jezerinac: Sudjeloavnje na misi je više od protokolarnog čina

U propovijedi na današnjoj misi za Domovinu u Kninu, vojni je ordinarij Juraj Jezerinac, između ostalog, rekao kako je sudjelovanje državnih dužnosnika u misi 'više od protokolarnog čina', što je shvaćena kao aluzija na Mesićev nedolazak na misu.

>> Osim na današnji dan, Knin kao da ne postoji

'U ovim se slavljima očituje koliko su duhovne vrednote važne za funkcioniranje društva i države. A Crkva svoje poslanje u državnim institucijama vidi kao način služenja demokratskom društvu. I sudjelovanje državnih dužnosnika u svetoj misi više je od protokolarnog čina. A svakako je znak da se duhovne vrijednosti cijene i poštuju u hrvatskoj državi', rekao je vojni biskup. (Hina)

Kako ocjenjujete Mesićevo neprisustvovanje misi za Domovinu?

  • Podržavam ga
  • Crkva je kriva, ali je trebao biti na ovoj misi
  • Skandalozno
  • Nije u redu
  • Briga me i za jedne i za druge

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene