Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjena s Pantovčaka

Josipović: Važan ministar je otišao, Vlada je u krizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čim iz Vlade odlazi važan ministar, jasno je da je ona u svojevrsnoj krizi, smatra predsjednik.

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas kako smjena ministra financija Slavka Linića govori o tome da se radi o "svojevrsnoj krizi Vlade".

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

"Čim odlazi važan ministar onda jest riječ u svojevrsnoj krizi, ali izborom novog ministra Vlada će nastaviti svoj posao", rekao je Josipović.

Predsjednik je ocijenio kako su zahtjevi za prijevremenim izborima "dio demokracije". "Oporba želi prijevremene izbore, a vladajući se oslanjaju na parlamentarnu situaciju. Prema tome, parlamentarna situacija je ta koja odlučuje hoće li i kada će biti izbori", rekao je.

Josipović nije želio komentirati stanje u SDP-u, njegovoj bivšoj stranci. "Ne komentiram stranačke odnose", istaknuo je predsjednik u Opatiji gdje je zajedno s potpredsjednikom SDP-a i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom bio na otvaranju međunarodnog znanstveno-stručnog kongresa o turizmu.


'Linić neće biračima reći istinu jer onda vjerojatno ne bi glasovali za SDP'

Komadina je rekao da su jučer na sjednici predsjedništva stranke imali opsežnu raspravu ne samo o stanju u stranci nego i okolnostima vođenja države, kao odgovorna i stožerna stranka koalicije.

"Dogovor je da se maskimalno posvetimo ostvarenju što boljih rezultata stranke i koalicije na europskim izborima, koristeći sve stranačke kapacitete i energiju ljudi u stranci", rekao je.

Komadina nije želio govoriti o tome što će biti sa SDP-om nakon izbora za EU parlament. "O tome ćemo nakon europskih izbora", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene