Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo diglo temperaturu

Josipović: 'Ne vidim razloga da se netko ljuti zbog mojeg pisma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upitan je li pismo trebalo biti prvo upućeno medijima ili zastupnicima, Josipović je odgovorio da je najprije išlo predsjedniku Sabora, a kako će se ono dalje procesuirati unutar Sabora nije njegova stvar.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas kako mu odgovara svaki termin koji će Vlada odabrati za održavanje predsjedničkih izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivo Josipović 'Na promašenu vanjsku politiku Grabar Kitarović je kao ministrica u godinu dana potrošila 530 milijuna' Slika nije dostupna Predsjednik vrlo izravno Josipović: Smeta me što je Kolinda lagala!

'Meni svaki termin odgovara. Koji će Vlada odabrati, to tek treba vidjeti', kratko je prokomentirao Josipović neslužbene najave u medijima da bi Vlada izbore mogla raspisati za 11. siječnja iduće godine.

Što se tiče njegove incijative za izmjenom izbornog zakonodavstva, kojoj se jučer pridružilo i Predsjedništvo SDP-a, Josipović je rekao novinarima kako je taj proces otvoren pa bi volio da se oko tog pitanja postigne što širi konsenzus.

'Volio bih da sve stranke prihvate inicijativu za izmjene izbornog zakona, kao što sam u pismu predsjedniku Sabora i naglasio. Volio bih da se unutar Sabora, jer Sabor je naše najviše demokratsko tijelo, postigne određeni konsenzus o unapređenju našeg političkog, a posebice izbornog sustava', kazao je Josipović koji je prisustvovao obilježavanju 105. obljetnice zagrebačke Hitne pomoći.

HDZ Josipovića nazvao kompozitorom, Stazić uzvratio: 'To je bilo sramotno, jadno i bijedno'

S obzirom da je njegovo pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki oko izbornih promjena danas ponovno 'diglo temperaturu' u Sabornici, pa su zastupnici HDZ-a zatražili da ono bude prva točka dnevnog reda, Josipović je rekao kako nisu svi zastupnici bili ljuti.

'Vidjeli smo, neki su ljuti, neki su zadovoljni. To je isto tako dio demokracije i pluralizma u Saboru. Ne vidim razloga za ljutnju, mislim da svi koji pročitaju pismo će vidjeti da je ono dobronamjerno i u cilju unapređenja političke situacije u Hrvatskoj', kazao je.

Upitan je li pismo trebalo biti prvo upućeno medijima ili zastupnicima, Josipović je odgovorio da je najprije išlo predsjedniku Sabora, a kako će se ono dalje procesuirati unutar Sabora nije njegova stvar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene