Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lex Perković

Josipović: Nadam se da do sankcija neće doći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nadam se da do sankcija neće doći', izjavio je u Štrigovi predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović komentirajući najnoviji razvoj događaje oko slučaja Lex Perković.

Predsjednik je ocijenio kako prepiska koja se nastavlja između Vlade i Europske komisije ima pozitivne elemente.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome hoće li iskoristiti svoje Ustavne ovlasti i poslati zakon na ispitvanje ustavnosti pred Ustavni sud, Ivo Josipović je odgovorio kako on osobno nije siguran da je to pitanje ustavnosti već pitanje političke odluke i usklađivanja s europskim pravom.

'Možda bi se dalo derivirati, ne govorim o konkretnom zakonu, da li je ova ili ona odluka vezana za europsko pravo u suglasju s onim odredbama Ustava koje govore o ulozi Europe i europskog prava u hrvatskom pravnom poretku, ali moram priznati da nisam siguran', zaključio je Josipović.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

>> Vlada se požalila Europskoj komisiji na odnos prema Hrvatskoj

Predsjednik RH je u službenom posjetu Međimurskoj županiji, u sklopu kojeg je održao radni sastanak sa županijskim čelnicima, koji su ga informirali o blagodatima članstva u EU.

One tvrtke koje su orijentirane na tržište u Njemačku, Austriju, Sloveniju i Mađarsku podigle su svoju aktivnost i to pozitivno djeluje na zaposelnost i proračun.

Josipoviću se posebno svidio dašak optimizma koji postoji u Međimurju, a kojeg nema drugim krajevima Hrvatske. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene