Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik o referendumu

VIDEO Josipović: Odluka Ustavnog suda bila je za očekivati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović komenttirao je odluku Ustavnog suda koji je odlučio da nema osnova za poništenje odluke Sabora o održavanju referenduma o braku.

Predsjednik Ivo Josipović je komentirao kako je ovakva odluka Ustavnog suda bila za očekivati.

Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

'Ovakva odluka Ustavnog suda je možda bila za očekivati. Dobro je da je i ta stepenica prošla u postupku provođenja referenduma. Ono što je za mene vrlo važno jest dio obrazloženja u kojem Ustavni sud kaže kako referendum ne može i ne smije utjecati, s jedne strane na razvitak legislative, pa i na same odnose unutar istospolnih zajednica i da im se treba pružit zaštita kada je riječ o obiteljskom životu. Svi drugi aspekti naravno čekaju referendum', rekao je Josipović.

>>Ustavni sud odlučio: Referendum će se održati

Podsjetimo, Ustavni sud je danas odlučio da ne postoji osnova za poništenje odluke Sabora o održavanju referenduma o braku, 1. prosinca ove godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene