Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oporba negoduje

Predsjednik HNS-a o spornom stanu: "Ispada kako je najbolje da se preselim u Zagreb, prodam svoj stan u Osijeku i ostavim Slavoniju"

Ne stišava se priča oko državnih nekretnina. Novom uredbom, smatra oporba, trebaju se smanjiti beneficije dužnosnika.

Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a, upravo je takav primjer. Sa suprugom i troje djece živi u stanu od 112 kvadrata. Država mu plaća najam gotovo 7000 kuna za 90 kvadrata, koliko mu i pripada. Najamninu za preostalu površinu stana i režije plaća sam Čuraj.

"Ja imam podatke od svih stanova kada smo gledali i tražili, ovaj je na razini prosjeka kao i svi drugi što se tiče po kvadratu. Cilj je dostupnost institucija države tu u Zagrebu svima iz Hrvatske, da ne bude privilegija bit saborski zastupnik samo ovima iz Zagreba. Ispada kako je najbolje da se ja konačno finalno preselim u Zagreb, prodam svoj stan u Osijeku i ostavim Slavoniju i Osijek", rekao je Stjepan Čuraj.

Nije normalno, kaže oporba za Dnevnik Nove TV reporterki Sabini Tandari Knezović, da se na račun građana nekima plaćaju stanovi i po tisuću eura na mjesec.

"To je očito zakonito temeljem same uredbe, međutim, ne, nije normalno", navela je Mirela Ahmetović (SDP).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija na medijske napise Državne nekretnine detaljno o obnovi stana u Jurišićevoj: "Trebale su dvije vrste hitnih sanacija"

Pročitajte i ovo Mladen Pejnović, bivši šef Državnog ureda za državnu imovinu DRŽAVNE NEKRETNINE Bivši šef ureda za državnu imovinu o aferi s Frkom-Petešićem: ''Apsolutno mislim da je tu greška, trebalo je to riješiti na tržišnim osnovama"

"Mi imamo stan u Zagrebu, naša kći je vlasnica stana i nije mi palo na pamet, iako možda po nekim pravilima imam, nemam osobno stan, možda bih mogla tražiti nekretninu, nije mi palo na pamet da tražim", komentirala je Marijana Puljak (Centar).

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene