Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sinčić:

'Priča o navodnoj trgovini potpisima za mene je završena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednčki kandidat Živog zida u subotu je bio u Sisku odakle je upozorio na sve više žrtava privatizacije i ovrha.

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić u subotu je u Sisku upozorio da je u Hrvatskoj sve više žrtava privatizacije te ovrha, koje se, rekao je, pretvaraju u otimačinu nekretnina.

Pročitajte i ovo Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti" Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao"

U sisačkom radničkom naselju Caprag Sinčić je s aktivistima Živog zida posjetio Anu Valjak - Šafar, kojoj zbog ovrhe prijeti deložacija iz stana. 'Problem deložacije nije samo problem ove gospođe nego svih građana. Mnogi su to već osjetili na svojoj koži, a neki nisu, ali imamo otvorene milijune ovrha, koje će se pretvoriti u deložacije i otimačinu nekretnina', rekao je Sinčić.

Sinčićeva mjesečna primanja - 3.500 kn honorara

'Moramo s tim podacima izaći u javnosti i mijenjati svijest o tom problemu. Trajno rješenje problema je jedino promjena zakona u Hrvatskom saboru. Poticat ću ljude da se organiziraju i upućivati na Sabor, Vladu, državnu banku i Državno odvjetništvo, kako bi se slični problemi rješavali jedan po jedan, a krivci za takvo stanje snosili posljedice', rekao je Sinčić.

Ani Valjak-Šafar su aktiviski Živog zida izrazili potporu i najavili da će štititi njena prava i interesa.

Pročitajte koliko su vlastitog novca uložili predsjednički kandidati

U društvu aktivista Živog zida, Sinčić je na sve veći broj žrtava privatizacije upozorio ispred glavnog ulaza u bivšu Željezaru, nekadašnjeg crnometalurškog giganta s više tisuća zaposlenih, od kojega je nakon stečaja i tri prodaje u funkciji ostala samo čeličana u kojoj je zaposleno oko 200 radnika.

O navodnoj razmjeni potpisa za kandidaturu

U povodu tvrdnji o navodnoj razmjeni potpisa za kandidaturu, Sinčić je rekao kako je Državno izborno povjerenstvo utvrdilo regularnost potpisa prikupljenih za kandidaturu na izborima za predsjenika RH.

'Drago mi je da se Državno izborno povjerenstvo očitovalo da su svi potpisi regularni. Mi smo objavili mnoštvo slika o prikupljanju potpisa u 23 grada. Aktivisti su 12 dana prikupljani potpise u smjenama i nema dileme o regularnosti. Priča o navodnoj trgovini potpisima je za mene na taj način završena', rekao je predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić, koji se s građanima družio na tržnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene