Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori

Holy: 'Premijer je trebao čestitati Kolindi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gošće specijalne izborne emisije Nove TV bile su Ruža Tomašić i Mirela Holy. Prokomentirale su rezultate i očekivanja od predsjednika, odnosno predsjednice.

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a objavljenih u 20 sati, Ivo Jospović je u prednost bio nekoliko posto pred Kolindom Grabar Kitarović. Mirela Holy rekla je kako je prerano za bilo kakve zaključke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički izbori VIDEO Pristaše Grabar Kitarović proslavili vatrometom! Slika nije dostupna Obraćanje Ivana Sinčića 'Ponosan sam na vas, napravili smo nemoguće'

'Tijekom večeri će rezultati oscilirati. Treba pričekati 22 sata kada će biti prvi neslužbeni rezultati', rekla je Mirela Holy.

Ruža Tomašić kazala je kako ne bi reagirala na rezultate koje DIP objavljuje do 22 sata, kada će situacija s rezultatima piti mnogo jasnija. 'Bit će tijesno', rekla je Tomašić.

UŽIVO Neslužbeni rezultati - Grabar Kitarović dobila 49,07 posto, Josipović 50,93 posto!

Obje su gošće kazale kako su očekivale veći izlazak na birališta u drugom krugu, a i to da na kraju odlučuje Zagreb.

'Jedna četvrtina ljudi koji žive u Hrvatskoj, žive u Zagrebu i mislim da Zagreb odlučuje, ali u BiH je bio velik odaziv i ti bi glasovi mogli biti presudni', kazala je Holy.

FOTO Birališta zatvorena, a u BiH se još glasa

'Josipović nije započeo ništa, pa nije mogao ni tražiti da dovrši', rekla je Tomašić, a Holy se nije složila s tom tvrdnjom te je navela nekoliko Josipovićevih velikih koraka tijekom mandata.

Na primjer, Josipović je inicirao ustavne promjene da ne bi došlo do zastarijevanja kriminala počinjenog tijekom pretvorbe i privatizacije i ratnog profiterstva, zbog čega je na kraju procesirano i 70-ak ljudi, među kojima je i bivuiši premijer Ivo Sanader.

Kolindi će teže biti zadržati privatnost nego Josipoviću zato što je žensko. Mirela Holy 'Hrvatska je spremna za ženu predsjednicu. Muškarce koji su do sada vodili zemlju, ego je ometao u radu. Ovo će biti pravi izbor. Kolinda će na međunarodnom planu puno toga ostvariti. Vani se gleda kako izgleda, nastupa, cijeni se rad, a ovdje se ne cijeni rad nego koga tko poznaje', kaže Tomašić.

'Predsjednik ili predsjednica mora biti točka stabilnosti sustava u Hrvatskoj, čuvar ili čuvarica Ustava i treba spajati, a ne razdvajati, bez obzira kakvi bili rezultati', rekla je Holy te dodaje kako su i grabar Kitarović i Josipović slični kandidati po svom 'backgroundu, po povijesti'.

'Kolinda će, ako postane predsjednica, biti pod lupom javnosti i tražit će se od nje da izvrši ono što je obećala, ali ona to naravno neće moći', rekla je Holy.

Nakon što je obrađeno 99% glasova, a prednost, iako tanka, ide u prednost Kolindi Grabar Kitarović, Holy je kazala kako joj je premijer trebao čestitati.

Nakon pobjedničkog govora, Tomašić i Holy kažu da će zapamiti što je obećala te da će je držati za riječ. 'Pamtiti ću je po onome što je rekla: Odmah ću početi raditi', rekla je Tomašić. 'Gledat ćemo, držat ćemo je za riječ', kaže Holy.

Mirela Holy dodaje kako joj je čudno bilo da je prvi govor održao Tomislav Karamarko, a tek potom izabrana predsjednica.

Što su još kazale Mirealy Holy i Ruža Tomašić, pogledajte u priloženim videima.

  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene