Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivo Josipović:

'Vodstvo HDZ-a među sobom bi trebalo raščistiti što zapravo hoće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko pije, a tko plaća u tom HDZ-u?, upitao je novinare Josipović.

Predsjednički kandidat Ivo Josipović rekao je za posjeta Vodicama da bi vodstvo HDZ-a trebalo među sobom raščistiti je li za kancelarski sustav budući da iz njega o tome izlaze različite izjave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obraćanje Ivana Sinčića 'Ponosan sam na vas, napravili smo nemoguće' Slika nije dostupna Interaktivna karta OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima

Na novinarsku opasku kako je Vladimir Šeks izjavio da HDZ nije za kancelarski sustav, Josipović je rekao kako bi, s obzirom na to da su takve izjave nekoliko puta izlazile iz stranačkog vrha, oni među sobom trebali raščistiti što zapravo hoće.

Silno se ljute na priču o statusu predsjednika i žele poništiti volju 94 posto birača, rekao je Josipović. Kako je rekao, Karamarko govori jedno, potpredsjednik Reiner drugo, a kandidatkinja Grabar-Kitarović treće.

'Tko pije, a tko plaća u tom HDZ-u?' upitao je novinare Josipović.

Također je rekao kako je lijepo da se HDZ bavi njegovim predizbornim programom, tj. da je on pobudio interes s obzirom na to da se nitko dosad nije bavio programom HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović jer ona, ustvrdio je, zapravo i nema programa.

'Nema gospodarskog oporavka bez institucionalnih promjena'

Iako se bave njegovim programom, čini se da nisu razumjeli bit koju su razumjeli u Poljskoj, Estoniji i mnogim drugim zemljama, a to je da nema gospodarskog oporavka bez institucionalnih promjena, istaknuo je Josipović.

Kako je rekao, dok institucije ne stavimo u službu gospodarskog boljitka, što program predviđa, vlade se mogu truditi koliko hoće, ali neće biti rezultata. Dok institucije ne budu potpora gospodarskim reformama, zauvijek će se tapkati u mjestu, zaključio je Josipović, dodajući kako, s obzirom na interes koji je pobudio njegov predizborni program, pri izglasavanju ustavnih promjena očekuje potporu HDZ-a.

Predsjednički kandidat položio je u pratnji šibensko-kninskoga, šibenskoga i vodičkoga čelnika SDP-a Ivana Klarina, Franka Vidovića i Josipa Zanze cvijeće ispred spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata i spomenika poginulim Vodičanima u Drugome svjetskom ratu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene