Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Red Nikole Šubića Zrinskog

Predsjednica uručila odlikovanje majci Josipa Jovića: 'Dao je život braneći Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Aržanu je uručila odlikovanje Red Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u ratu majci posmrtno odlikovanog Josipa Jovića.

"Uoči 31. ožujka cijela Hrvatska s ponosom se sjeća Josipa Jovića, prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, prve žrtve i heroja Domovinskog rata", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović dodjeljujući posmrtno odlikovanje za junački čin u ratu Mariji Jović, majci Josipa Jovića, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednice RH.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Slika nije dostupna NOVO ODLIKOVANJE Velered Franje Tuđmana prvi će put biti dodijeljen u prosincu, posmrtno će ga dobiti poznati hrvatski kardinal

"Josip je izgubio svoj mladi život braneći slobodu, demokraciju i teritorijalni integritet Republike Hrvatske, a svi mi izražavamo zahvalnost za njegov čin koji je ugrađen u same temelje slobodne europske Hrvatske. Čast mi je dodijeliti ovo odlikovanje majci heroja na kojeg smo svi ponosni", istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene