455998
455998
455998
455998
455998

Predsjednica na upit Nove TV o mogućim propustima u obavještajnom sustavu

  • , 04.11.2016., 19:45
  • Autor:
  • komentara

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tek je nakon upita Dnevnika Nove TV priznala da je u ovom slučaju moguće bilo propusta u obavještajnom sustavu.

 
 
 
 
Predsjednica na upit Nove TV o mogućim propustima u obavještajnoj službi (VIdeo: Dnevnik Nove TV)
Predsjednica na upit Nove TV o mogućim propustima u obavještajnoj službi (VIdeo: Dnevnik Nove TV)

No, u odgovoru predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za Novu TV dalo se iščitati da, zbog propusta, neće tražiti smjene.

Jutro je predsjednica rezervirala za dane romskog jezika. Nakon dobrodošlice, ignorirala je naša pitanja o događajima u BiH. Još prije dva dana bila je sklona za zajedničkim stolom okupiti politički i vojni vrh.

Sjednica se nije održala. U odgovoru s Pantovčaka koji je stigao danas poslijepodne, ali tek nakon našeg upita, predsjednica za Novu TV priznaje moguće propuste u obavještajnom sustavu.

"Naravno da možemo govoriti o pojedinačnoj odgovornosti, no problem je puno širi. Događaji u Orašju pokazuju odgovornost sustava. Moramo prestati djelovati po sistemu silosa. Pozdravljam odluku Vlade o izradi nove strategije domovinske sigurnosti, koja bi trebala bolje povezati sustav i spriječiti propuste", priopćeno nam je iz Ureda Predsjednice.

Na Pravni fakultet predsjednica nije otišla ali nije otkrila je li neka od obaveza bila vezana za novonastalu situaciju. Njezin prethodnik kojeg je poslala, tvrdi, kao šef države znao je da se ratni zločini u BIH istražuju. "Znalo se za to, i onaj koji kaže da nije znao nije se dobro informirao. Podaci su postojali, bili su dostupni", rekao je Josipović.

Bivši šef diplomacije s njegovom kritikom ne slaže i kroz zajedničku suradnju i brani Predsjednicu. "Mi smo svoje interese čvrsto branili, a odnose sa susjedima smirili", kaže Kovač.

Profesor Tihomir Cipek smatra da se u mandatu više brinula o vlastitom imidžu, a ne vanjskopolitičkim ovlastima, ali i pitanjima nacionalne sigurnosti. "U tom Uredu predsjednice sada se nekako previše naglasak stavlja na marketing, da se ured preseli iz jednog grada u drugi grad, da se bude popularan. Naravno, za nadati se da će predsjednica biti dorasla tom izazovu i to probati riješiti", kaže Cipek.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se