Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lukšić grupa kod Grabar Kitarović

'Tek kad riješi zemljišne knjige, Hrvatska će jače privući strane ulagače'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Lukšić grupe Iznijeli su predsjednici svoja iskustva iz Čilea, države koja je upravo inzistirajući na stabilnom i predvidljivom okružju privukla značajna izravna inozemna ulaganja.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović primila je u petak izaslanstvo Lukšić grupe, koja je posljednjih dvadeset godina kao ulagač prisutna u Hrvatskoj, najviše u sektoru turizma u kojem kao najveći izazov vide još uvijek prisutne probleme oko zemljišnih knjiga i vlasničkih odnosa, priopćeno je Ureda predsjednice.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

Izaslanstvo Lukšić grupe pozdravilo je sve aktivnosti predsjednice Grabar Kitarović te istaknulo da "pozitivni međunarodni imidž na kojem Predsjednica od samoga početka radi, itekako pomaže ukupnoj prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije i posebice je od pomoći turističkom sektoru".

"Članovi izaslanstva Jean Paul Lukšić, Davor Lukšić i Ronald Korotaj izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim iskustvom u Hrvatskoj, usprkos izazovima koji postoje, te izrazili posvećenost daljnjem razvijanju svojega poslovanja. Naveli su kako cijelo društvo mora biti svjesno vrijednosti koje ima stabilan i predvidiv sustav, jer je to od izuzetnog značaja kako za domaće, tako i za inozemne poduzetnike i investitore.

Antifašisti: Odbijamo pokroviteljstvo Grabar Kitarović, jer se odrekla antifašizma

Iznijeli su svoja iskustva iz Čilea, države koja je upravo inzistirajući na stabilnom i predvidljivom okružju privukla značajna izravna inozemna ulaganja te tako stvorila nove vrijednosti za cijelo društvo. Izrazili su uvjerenje kako će Hrvatska također uspjeti pronaći put svog vlastitog gospodarskog oporavka i rasta", stoji u priopćenju.

Kao najveći izazov za turistički sektor Lukšić grupa vidi još uvijek prisutne probleme oko zemljišnih knjiga i vlasničkih odnosa.

"Jednom kad Hrvatska riješi taj problem osigurat će snažnu poziciju za privlačenje inozemnih ulaganja", ocijenilo je izaslanstvo Lukšić grupe.

Posebno su istaknuli važnost uspostave puno boljeg dijaloga između javnog i privatnog sektora, koji je po njima ključan za postizanje rasta.

Obitelj Lukšić poznata je i po Zakladi koja omogućuje školarine za poslijediplomske studije te tečajeve za rukovoditelje javnih službi na sveučilištu Harvard. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene