Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio Vulinu i Šešelju

Ministar Matić: 'Idi bre pa se leči'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Matić poslao je istu poruku i srpskom ministru rada Vulinu i Šešelju.

Ministar Matić komentirao je navode srpskog ministra rada Aleksandra Vulina o tome kako Vlada provodi kampanju preko Ante Gotovine, te neka pitaju srpske sudionike rata je li Gotovina bio anđeo. Matić je na to kazao kako su ga iz njegova kabineta uputili da ne daje komentare, ali da će on na ovakve Vulinove izjave, kao i na Šešeljevo paljenje zastave reći samo: Idi bre pa se leči!

Matić: Još tražimo 1589 hrvatskih državljana

Pročitajte i ovo Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu Ilustracija Javlja policija Muškarac koji je nestao u Novom Selu je pronađen

Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je u srijedu nakon identifikacije posmrtnih ostataka 15 osoba ekshumiranih iz zajedničkih grobnica nestalih nakon humane asanacije 1995. godine da se još traži 1589 hrvatskih državljana.

"Pokušat ćemo doći do brojke nula i bili bi jako sretni da maksimalno smanjimo broj nestalih osoba", kazao je Matić novinarima. Naglasio je kako njegovo ministarstvo daje sve od sebe - informacijama s terena, organiziranjem tribina na kojima sudjeluju građani hrvatske i srpske nacionalnosti, i u kojima im potporu daju Katolička i Pravoslavna crkva, da bi došli do informacija.

Ovo su stvarni podaci o nestalim Srbima i Hrvatima

Matić je naveo da su posmrtni ostaci osoba, koje su identificirali članovi njihovih obitelji na zagrebačkom Zavodu za susku medicinu i kriminalistiku, pronađeni u više grobnica na području pet županija koje su bile obuhvaćene vojno-redarstvenim akcijama "Bljesak" i "Oluja".

Identifikaciji posmrtnih ostataka, uz članove obitelji, nazočili su promatrači iz srbijanske Komisije za nestala lica te međunarodnih organizacija koje se bave tom problematikom.

Matić: Ministarstvo branitelja dat će doprinos u obilježavanju 20. godišnjice "Oluje"

Ministar branitelja Predrag Matić rekao je u srijedu kako njegovo ministarstvo za sada nije uključeno u obilježavanje 20. godišnjice "Oluje", ali je siguran da će biti jer je Ministarstvo branitelja uz ministarstva obrane i unutarnjih poslova te Grad Knin jedan od suorganizatora obilježavanja te vojno-redarstvene akcije.

"Za sada još nismo kontaktirani, ali očekujemo da ćemo biti i dat ćemo svoj doprinos", rekao je Matić novinarima nakon identifikacije posmrtnih ostataka 15 osoba ekshumiranih iz zajedničkih grobnica nestalih nakon humane asanacije 1995. upitan je li Ministarstvo branitelja uključeno u organizaciju proslave "Oluje".

Istaknuo je i da je doprinos njegova ministarstva, s obzirom na broj djelatnika, razmjerno uvijek znatno veći u odnosu na druga ministarstva.

Između Pantovčaka i Banskih dvora postoji suglasje da se 20. godišnjica "Oluje" obilježi vojnim mimohodom u Zagrebu, no stav je predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se zbog svoje važnosti Dan pobjede treba obilježiti i u Kninu, na način kao i do sada, potvrđeno je u utorak. (I.D. / M.B. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene