Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo pogoršanje vremena

Pred nama još jedan kišni vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudeći po današnjim prognozama, lijepo i sunčano vrijeme neće dugo trajati. Već u petak očekuje nas novo pogoršanje.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda kažu da nas, sudeći po današnjim prognozama, nove oborine očekuju već sutra. U drugom dijelu dana početi će kišiti na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici. U subotu će u većini krajeva prevladavati oblačno i kišovito vrijeme.

Pročitajte i ovo Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo Snažna kiša u Rijeci izazvala poplave Snažna kiša VIDEO Rijeka je opet bila pod vodom, građani ne znaju bi li se smijali ili plakali: "Ima li tko za posuditi luftić do pumpe?"

'Tijekom nedjelje u zapadnim krajevima doći će do smirivanja vremena, dok će u ostalim područjima još uvijek kišiti', rečeno je za Dnevnik.hr iz DHMZ-a. Dodaju kako za vrijeme vikenda na Jadranu, Lici i Gorskom kotaru može biti izraženijih oborina.

Iz DHMZ-a kažu da će i u Sloveniji slično vrijeme obilježiti naredni vikend. 'Kišiti će u početi u petak u zapadnim krajevima Slovenije, dok će na istoku još uvijek prevladavati sunčano. Subotu će u cijeloj Sloveniji obilježiti kišovito i oblačno vrijeme', poručuju iz DHMZ-a.

Iz Hrvatskih voda tvrde da će količina najavljenih oborina povisiti vodostaje rijeka, no neće doći ni do probijanja nasipa ni do poplavljanja okolnih područja. 'Do subote navečer u Sloveniji će vodostaj Save porasti za 10 mm, Una će se povisiti za 25 mm, a vodostaj sliva Kupe i Dobre narasti će za 38 mm', rečeno je za Dnevnik.hr iz Hrvatskih voda.

>> Odsječeni i zaboravljeni: Suze i zbrajanje štete u Čičkoj Poljani

>> Kućama se vratila većina evakuiranih

Ističu kako će oborine utjecati na povećanje vodostaja većine rijeka, no to neće biti toliko da bi uzrokovalo bilo kakve probleme. 'Mi cijelo vrijeme pratimo situaciju i rast vodostaja tako da neće doći do iznenadnih situacija', naglašavaju iz Hrvatskih voda. Dodaju kako bi, prema današnjim prognozama, padaline u Sloveniji trebale prestati u nedjelju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene