Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LJETO U PUNOM JEKU

Pred Hrvatskom je još jedan sunčan i vruć vikend, ali ne vadite kišobrane iz torbi

Pred nama je sunčan vikend i u mnogim će krajevima biti vruće pa pripazite na zdravlje ako planirate provoditi vrijeme na otvorenom. Ipak, i dalje će biti povremenih pljuskova, osobito prema kraju nedjelje.

Frontalni sustavi su napustili naše područje, ali atmosfera nije posve stabilna pa i u subotu postoji mogućnost za lokalne pljuskove.

Pročitajte i ovo Zvjezdana Horvat iz HAK-a NIZ NESREĆA NA CESTAMA Uoči još jednog udarnog turističkog vikenda HAK upozorava i savjetuje kako da se pripremite za put: "More neće pobjeći..."

U jutarnjim satima posvuda će biti pretežno sunčano. Ipak, u unutrašnjosti je moguća kratkotrajna magla, većinom u područjima uz rijeke i u kotlinama. Puhat će umjereno jugo, a temperatura na kopnu bit će od 13 do 17, na moru između 19 i 24 stupnjeva.

U središnjim predjelima danju će bit pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Temperatura će ponovno dosegnuti i više od 30 stupnjeva.

Na istoku zemlje bit će također pretežno sunčano iako povremeno i na tom području može biti više oblaka. U najtoplijem dijelu dana bit će vruće, s temperaturom do 32 stupnja.

U gorju poslijepodne postoji mala mogućnost za kišu ili poneki pljusak. Malo veća vjerojatnost za pljuskove je u unutrašnjosti Istre, dok će u ostalim predjelima biti pretežno sunčano. Uz umjereno jugo temperatura na moru će biti oko 30, a u gorju nekoliko stupnjeva niža.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano i vruće. Puhat će većinom umjereno jugo.

Temperatura mora je ugodna, u petak se na svim postajama mjerilo između 25 i 27 stupnjeva.

U subotu će UV indeks biti visok ili vrlo visok pa treba voditi računa o zaštiti od sunca u najtoplijem dijelu dana.

Idući će dani na kopnu biti pretežno sunčani, nerijetko i vrući. Ipak, u nedjelju prema kraju dana te u noći na ponedjeljak uz više oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom te na krajnjem sjeveru.

Na moru će biti pretežno sunčano i vruće. U nedjelju, prema kraju dana, na sjevernom Jadranu, i to uglavnom u unutrašnjosti Istre, uz jači razvoj oblaka mjestimice je moguća kiša te pljuskovi i grmljavina.

I dalje se ne može isključiti mogućnost lokalnih grmljavinskih pljuskova, ali vikend pred nama u većini će predjela biti sunčan i vruć.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene