Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvaraju se vrata prosvjednicima

Pravila prosvjedovanja na Markovom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počela je javna rasprava, Markov trg otvara vrata prosvjednicima.

Za početak, potrebna je skupina od najmanje 20 ljudi da bi ih zakon smatrao prosvjednim skupom. Točka najbliže Markovu trgu kojoj se smije prići stotinjak je metara niže na početku Ćirilometodske ulice.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

>> 'Nacrt novog zakona o javnom okupljanju je napravljen s figom u džepu'

Prema novom zakonu upravo bi tom ulicom, i samo tom ulicom, prosvjednici dolazili na Markov trg. Na samom trgu moći će se kretati pred Markovom crkvom, ali zgradama Sabora i Vlade ne smije se prići na manje od 20 metara. Dakle ostaje nešto manje od 800 kvadrata prostora.

Tako su prosvjednici premijeru pod prozorom, ali može ih biti maksimalno 250, pa je nejasno li ih čuti političari koji dolaze u ove institucije, jer ulazi u njih prilično su daleko.

Prijedlog je da na Mrkovu trgu nema prosvjeda iza 22 sata. Mnogo je nejasnoća oko ovog zakona, ali pozitivan je pokazatelj ministrova spremnost na suradnju s građanima.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene