Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspravu o Zakonu o ništetnosti

'Ovako stupidnim zakonima bit ćemo stupidniji od srbijanskih optužnica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici Hrvatskog sabora danas raspravljaju o Zakonu o ništetnosti.

'RH ne dovodi u pitanje izvršavanja obaveza koje je RH preuzela suradnjom s Haagom, ovo je zakon koji će omogućiti da pravosudna tijela RH štite propise koji su postupanjima druge države ugroženi', rekao je Davorin Mlakar, ministar uprave, tijekom čitanja Zakona.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju Sabornica - 1 pljušte uvrede Burna rasprava u Saboru o povjerenju Grliću Radmanu: "I jedna i druga strana složile su se da je ovo postao pravi cirkus"

Spomenuo je i Deklaraciju kojom bi se pozvalo Srbiju da međunarodnim ugovorima s RH riješi sva izvanpravosudna pitanja i stavi van snage unutarnje propise koje dovode do problema.

'Usvajanje čudnog Zakona i još čudnije Deklaracije'

Damir Kajin iz IDS-a istakao je kako je u tijeku usvajanje čudne procedure Zakona i još čudnije Deklaracije. 'Za sigurno nema grada poput Vukovara i Srebrenice koji su toliko propatili 90-tih godina. Vukovar je obranio Hrvatsku i svi ljudi koji su ga branili zadužili su nas', rekao je Kajin.

'Ova Vlada te je ljude i zemlju dovela u podređeni položaj,. Funkcija Vlade jest da nudi ispravna rješenja u dobrobit građana. Cijeli ovaj igrokaz je u funkciji predstojećih izbora', zaključio je.  'Bojim da ćemo s ovakvim stupidnim zakonom biti stupidniji od srbijanskih optužnica. Sjedimo za stol sa susjedima. od ovakvih zakona branitelji neće imati velike koristi', zaključio je Kajin.

Ministar Mlakar odbacio je tvrdnje da se radi o predizbornim trikom, već je naglasio da je zakon pomoći pravosudnim tijelima RH da ne odgovara na provokacije pravosudnih tema iz Srbije.

S ovim zakonom samo ćemo produbiti pravnu nesigurnost, s seklaracijom možda možemo stvoriti da se zakon povuče i da se nađe rješenje. Ono što nema osnove, ono što je učinjeno pod prisilom, kao što je davanje priznanja u zarobljeništvu, jasno je da ne može biti valjan dokaz', rekao je Milorad Pupovac iz SDSS-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene