Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem riješiti međusobno

Prag odbija presuditi u sporu Zagreba i Ljubljane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karel Schwarzenberg, ministar vanjskih poslova Češke koja u siječnju preuzima šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom, rekao je da Prag odbija suditi u graničnom sporu Zagreba i Ljubljane.

'Nisam sudac koji presuđuje između Hrvatske i Slovenije. Oni samo moraju sjesti za stol i naći rješenje', rekao je Schwarzenberg novinarima u Beču gdje je sudjelovao na konferenciji o euroarapskom dijalogu.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Parlamentarni izbori 2024. HDZ i DP dogovorili parlamentarnu većinu i strukturu buduće Vlade Slika nije dostupna Slovenski predsjednik tvrdi 'Zagreb nije oblikovao političku volju'

'Dvije zemlje moraju taj problem riješiti između sebe', inzistirao je.

>> 'Slovenija ne bi svoje probleme trebala unositi u EU'

Upitan o mogućnosti da Češka posreduje između dviju susjednih država koje neriješena pitanja vuku od raspada bivše Jugoslavije, Schwarzenberg je istaknuo da 'je posredovanje moguće samo ako obje strane žele posrednika, a nisam siguran da je tomu tako'.

Zbog graničnog spora s Hrvatskom, u petak je Slovenija na Međuvladinoj konferenciji Hrvatske s Europskom unijom u Bruxellesu blokirala otvaranje i zatvaranje većeg broja pregovaračkih poglavlja Hrvatske s EU-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene