Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije jedina

Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om
Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Foto: Tea Gabud/Cropix
Među više od desetak osoba koje su se nagodile s USKOK-om u slučaju lažnih COVID potvrda u srijedu se pridružila i voditeljica Vjekoslava Bach, koja je priznala krivnju te je osuđena na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, a platila je i 100 eura sudskih troškova.

 

Televizijska voditeljica Vjekoslava Bach Vasić, optužena za davanje mita radi izdavanja lažne covid potvrde, priznala je krivnju i nakon nagodbe s USKOK-om osuđena je uvjetno na šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

 

Uz sporazumnu kaznu, Bach mora platiti i 100 eura troškova sudskih postupaka. Prema optužnici, ona je u preko posrednika platila 100 eura medicinskoj sestri Petri Rumihi iz Doma zdravlja Zagreb - Zapad, a sve kako bi bez cijepljenja pribavila covid potvrdu.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin obraća se naciji Govor o stanju nacije Putin uvjeren da NATO planira napasti Rusiju: "To može pokrenuti upotrebu nuklearnog oružja. Naše je spremno"

Uz Vjekoslavu Bach Vasić, prema pisanju medija, u istom slučaju je optužen i njezin suprug Željko Vasić kojeg se tereti da je posredovao u pribavljanju lažne covid potvrde za drugu osobu.

U rujnu prošle godine tužiteljstvo je zbog davanja mita za neistinit upis cijepljenja protiv covida pokrenulo istragu protiv ukupno 243 osobe, a među osumnjičenima se našao i niz osoba iz javnog života.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura

Prema pisanju medija, među osumnjičenima za sređivanje potvrda bili su pjevač Tony Cetinski, poznat po svojim antivakserskim stavovima i vlasnik narodnjačkog kluba Urnebes Tomislav Kolarić, ali i čitav niz javnosti nepoznatih osoba, od kojih se većina nagodila s tužiteljstvom.

Među njima je i operna pjevačica Lana Kos, koja je nakon nagodbe sporazumno osuđena na šest mjeseci zatvora uvjetno s dvogodišnjim rokom kušnje.

USKOK: Lažne potvrde izdane za najmanje 226 osoba

Pored kupaca lažnih potvrda, USKOK je početkom siječnja podigao optužnicu protiv Petre Rumihe i 11 posrednika koji su većem broju necijepljenih za 100 eura mita omogućili neistinit upis u registar cijepljenja protiv covida-19.

Dvanaesteročlanu skupinu tereti se da su se od srpnja do 15. studenoga 2021. povezali u zajedničko djelovanje radi omogućavanja izdavanja EU digitalnih covid potvrda necijepljenim osobama za novčanu naknadu.

Prema USKOK-u, pripadnici skupine su od kupaca pribavljali osobne podatke potrebne za upis cijepljenja i preuzimali dogovorenu novčanu naknadu, a dio naknade su zadržavali za sebe.

Pročitajte i ovo Tko je Putinov najveći neprijatelj? Strahuju za njegov život On je Putinov najveći neprijatelj: Dvaput su ga pokušali likvidirati, a onda je dobio kaznu kakvu Rusija ne pamti duže od 30 godina

Digitalne covid potvrde su na taj način izdane za najmanje 226 osoba, a Petra Rumiha i posrednici pribavili su nepripadnu imovinsku od najmanje 26.300 eura, od čega je sada već bivša medicinska sestra, prema tvrdnjama Uskoka, zaradila najmanje 22.600 eura.

Za podmićivanje službene ili odgovorne osobe da unutar ili izvan granica svoje ovlasti obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smjela obaviti, zakon predviđa zatvorsku kaznu od jedne do osam godina zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene