Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oborine nanijele štete

Požega pod vodom: Pala obilna kiša i tuča veličine lješnjaka, poplavljena dvorišta i podrumi

Požega pod vodom (Foto: pozega.eu) - 1
Požega pod vodom (Foto: pozega.eu) - 1 Foto: pozega.eu
U nedjelju poslijepodne Požegu je zasula obilna kiša i tuča veličine lješnjaka. Uslijed padalina nabujao je potok Vranduk, te je poplavljeno više privatnih objekata. Šteta se zbaraja i u vrtovima, voćnjacima i nasadima na poljoprivrednim površinama.

''Sve nam je poplavljeno, bili smo u Vodoprivredi, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili'', požalila se gospođa Franekić iz Požege, piše pozega.eu

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj

U nedjelju poslijepodne poplavio je potok Vranduk te je bujica nosila sve pred sobom u naselju u kojem živi gospođa Franekić. Voda je stanovnicima ušla u podrumske prostorije i dvorišta. Buijca potoka, prema pisanju portala, nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik.

Stanovnici tvrde da se ovo moglo očekivati, jer na zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

Mještani priručnim alatima pokušavaju sačuvati svoju imovinu i spasiti ono što se može, jer kažu da su prepušteni sami sebi za vrijeme svake malo jače kiše. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene