Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci na izmaku snaga

Požari bjesne Slavonijom, inspektori miruju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao u filmu 'Spaljena zemlja' požari svakog dana bjesne slavonskim poljima ostavljajući iza sebe pustoš, a sve češće i štete na uništenim šumama ili obiteljskim gospodarstvima.

Na području Virovitičko-podravske županije danas je gorjelo u poljima kod sela: Suhopoljska Borova, Mikleuš, Čačinci, Čojlug i Slatinski Drenovac. Vatrogasci na izmaku snaga.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Slavonskom Brodu Ledena kiša VIDEO/FOTO Jako nevrijeme pogodilo Slavoniju: Led zabijelio tlo, kiša uzrokovala bujice Ljudi o akciji Bljesak - 3 Ponos i tuga Prošlo je 29 godina: "Koliko god je bilo teško, bilo je i ponosno"

Na dijelu požarišta vlasnici su spaljivali korov, pa im je vatra izmakla kontroli. U Mikleušu su vatrogasci u zadnji trenutak spriječili da plameni jezici progutaju borovu šumicu, a u selu Čojlug od vatrene stihije spasili su košnice s pčelama.

Iako se spaljivanje suhe trave i korova na otvorenom prostoru mora prethodno prijaviti vatrogascima, a vlasnici zemljišta moraju poduzeti mjere za nadzor požarišta, to se rijetko kada događa.

>> Ugašen požar u parku prirode Kopački rit

Kako nadležne državne inspekcije i komunalni redari očito ne poduzimaju dovoljno da bi neodgovorne vlasnike, makar i uz pomoć sankcija, priveli redu, požari si u dalje samo briga vatrogasaca koji su već na izmaku snaga.

Kvare im se protupožarna vozila, a zbog svakodnevnih intervencija imaju sve veće troškove koje nitko ne plaća. Suzbijanju požara u ovom dijelu Slavonije nije pomogao ni apel Policijske uprave Virovitičko-podravske i Službe spašavanja 112 koji su, više puta putem lokalnih medija, pozvali građane da se pridržavaju zakonskih propisa i na taj način zaštite svoju i tuđu imovinu. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene