Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad najavio pomoć

Požar im odnio dugogodišnja ulaganja: "Ovo je sve što sam imao u životu i sve je uništeno"

Aktualno Galerija U požaru uništena staja - 1 U požaru uništena staja - 1 Foto: DNEVNIK.hr U požaru uništena staja - 2 U požaru uništena staja - 2 Foto: DNEVNIK.hr U požaru uništena staja - 3 U požaru uništena staja - 3 Foto: DNEVNIK.hr U požaru uništena staja - 4 U požaru uništena staja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 U požaru uništena staja - 5 Galerija 1/5 >>
Obitelj umirovljenog invalida Domovinskog rata iz okolice Sinja ostala je bez dugogodišnjih ulaganja nakon što im je požar progutao staju. Uspjeli su spasiti većinu životinja, no sada ih nemaju gdje smjestiti. U plamenu je nestalo i više stotina bala sijena. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Uzgoj goveda u staji koja je u srijedu navečer izgorjela u požaru prehranjivao je četveročlanu obitelj Galzina.

"Ovo je sve što sam imao u životu i sve je uništeno. Od toga sam živio. Meni je to sve, sve", rekao je Marinko Galzina, umirovljeni invalid Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Bojan Stipešević - 1 KLIMATSKE PROMJENE Usred zime u Slavoniji počele listati - banane: "Neke stvari ćemo morati promijeniti, prijeći na način koji je drugačiji"

Hladnu večer u Obrovcu Sinjskom prekinuo je neobičan zvuk.

"Izašli smo van, a kuća je bila u plamenu. Kad je ta buktinja počela, najvažnije mi je bilo spašavati životinje. Dvije sam krave spasio, a treća je izgorjela", rekao je Marinko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podaci Eurostata Zašto je poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU-u? "Teško da će doći do eksplozije rasprodaje strancima"

Vatru su gasili sinjski vatrogasci i cijelo susjedstvo. Životinje su ostale bez krova nad glavom, ali i cjelogodišnje zalihe sijena.

"Dvije motorke, pumpe, alat, škrinja, meso – to je bilo na onom gornjem katu – a na donjem je bila štala", rekao je Marinko.

Grad Sinj najavio je financijsku pomoć. Očevid će se obaviti tek kad izdimljavanje prestane, no sumnja se da je požar izazvalo iskrenje strujnog kabela. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene