Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar na Visu lokaliziran

VIDEO i FOTO Vjetar je spasio kuće na Visu, pred vatrogascima duga noć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na Visu je lokaliziran. Na terenu je 98 vatrogasaca koji čuvaju požarište.

Ako imate snimke ili fotografije požara, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

U tijeku je sanacija požarišta na Visu koje će vatrogasci cijelu noć natapati vodom. Izgorjelo je 100 hektara borove šume i niskog raslinja. 'Požar je lokaliziran i 98 vatrogasaca čuva požarište. Za sada nema vjetra i očekujemo mirnu noć', rekao je za Dnevnik.hr Dražen Glavina, županijski vatrogasni zapovjednik.

Pred vatrogascima je naporna noć. Kažu da sve ovisi o vjetru. Upravo je vjetar spasio kuće na Visu, jer je srećom puhao u nenaseljenom smjeru.

O uzrocima je prerano govoriti, ali indikativno je da je policija cijelo poslijepodne provela ispred kuće iz čije je neposredne blizine požar i počeo. Panike među turistima nije bilo.

Vatra je buknula oko 14 sati na zaobilaznici iznad mjesta Vis, kod apartmanskog naselja. Podsjetimo, na Visu je danas popodne buknuo požar koji je pod nadzor stavljen oko 17:30 sati. 'Požar gori iznad zaobilaznice u Visu prema Križu i Sv. Andriji. Puše jak maestral. Na terenu su vatrogasci DVD-a Vis i DVD-a Komiža, te državna intervencijska sezonska postrojba', rekao je ranije tijekom dana Glavina.

Požar je gasilo stotinjak vatrogasaca, a kuće nisu bile ugrožene.

>> Split: Požar u skladištu autoguma izazvala iskra s tračnica

Naša kolegica koja se nalazi na Visu rekla je kako je požar veoma brzo došao na 200 metara od kuća te su se na otoku oglasile sirene, a stanovnici su vodom polijevali terase i okućnice.

Požar kojeg su gasila tri kanadera od grada Visa se kasnije prebacio preko brda.

Gorjela je borova šuma i nisko raslinje, a u gašenju su angažirani svi raspoloživi vatrogasci s otoka te sezonski vatrogasci s 13 vatrogasnih vozila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene