Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ JEDAN

Nakon što je Dnevnik Nove TV doznao zanimljive detalje, Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo još jedan predmet protiv Tomaševića

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je na radnom sastanku u ponedjeljak predmet protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog imenovanja Tomislava Lauca u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa napominje da još nema formalnu odluku u predmetu jer tek treba utvrditi sve relevantne činjenice u tom slučaju i potom, kao i u svim drugim predmetima, na jednoj od sjednica donijeti odluku o mogućem pokretanju postupka.

Napominju također kako je predmet otvoren zbog okolnosti koje nisu istovjetne onima zbog kojih je ranije otvoren predmet protiv istog dužnosnika.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravda ih javnim interesom Zagrebu je obećavao drukčiji pristup, no sporne odluke već se nižu: Dnevnik Nove TV doznaje zanimljive detalje o Tomaševićevim potezima

Lauc je, po pisanju medija, za Tomaševićevu kampanju donirao 10.000 kuna.

Riječ je o drugom otvorenom predmetu protiv Tomaševića nakon što je u lipnju otvoren postupak zbog mogućeg imenovanja suprotno proceduri, odnosno povrede članka 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog imenovanja u Holdingu? Dnevnik Nove TV doznaje: Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet protiv Tomislava Tomaševića

Saborska zastupnica stranke Možemo! Sandra Benčić izjavila je novinarima da su ljude birali na temelju stručnosti i objektivnosti te da Lauc nije član stranke.

Naglasila je da članovi upravnih vijeća nisu zaposlenici i dobivaju naknadu od 750 kuna. Uvjerena je da postupak protiv Tomaševića neće biti pokrenut.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene