Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijeti mu 10 godina zatvora

Potvrđena optužnica protiv tate Slavena: Varao je i lagao iskorištavajući vlastito bolesno dijete

Slaven Vujić (Foto: Provjereno) - 2
Slaven Vujić (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno
Dvije godine nakon priče u 'Provjerenom' i istraživanja, Državno odvjetništvo u ožujku je podignulo optužnicu protiv Slavena Vujića, u javnosti poznatijeg kao tata Slaven, a sada je Sud optužnicu i potvrdio.

Istražitelji sumnjaju da je Slaven Vujić, kao predsjednik dvije udruge, zlorabio dobrovoljne priloge koje je prikupio u humanitarnim akcijama. ''Požrtvovni'' otac je na taj način izvukao, prema optužnici DORH-a, pola milijuna kuna donacija koje su prikupljane za djecu s poteškoćama u razvoju.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente" Milorad Dodik Prepucavanja u BiH Dodik ne priznaje optužnicu, nazvao je političkim progonom i najavio da će tužiti tužitelja

Kada ga je ekipa 'Provjerenog' prvi put snimala, bila je to dirljiva priča o tati koji se srčano bori za sina s autizmom. Uskoro je tata Slaven postao heroj nacije zbog inicijativa koje je pokrenuo za obitelji i djecu s poteškoćama. No, ubrzo su stigle optužbe volontera udruga 'Grad Anđela' i 'Senzori' koje je on pokrenuo.

Tata Slaven iskoristio je muku roditelja, humanitarno srce Hrvata, rupe u sustavu i izvukao nevjerojatnu količinu novca.

U ožujku je podignuta kaznena prijava koju je Sud sada potvrdio. Slavenu Vujiću prijeti i do 10 godina zatvora.

Županijski sud u Velikoj Gorici potvrdio je optužnicu protiv okrivljenog Slavena Vujića zbog počinjenja dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te Gorana Gorupa zbog počinjenja dva kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

''Relevantan stupanj osnovane sumnje da su okrivljenici Slaven Vujić i Goran Gorup počinili inkriminirana im kaznena djela proizlazi naročito iz Ispisa iz registra za Udrugu Grad Anđela i za Udrugu Senzori, Promet po računima i potpisni kartoni u odnosu na Udruge, Izvješća o primicima i porezu na dohodak za Udruge, Zapisnika Ministarstva za demografiju, zapisnika o prvom ispitivanju Slavena Vujića i Gorana Gorupa sa snimkom prvog ispitivanja, Zapisnika Ministarstva financija, nalaza i mišljenja financijsko knjigovodstvenog vještačenja, zapisnika o ispitivanju svjedoka...'', stoji u rješenju Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Aktualno Nove snimke skandaloznog liječnika: Reporter Provjerenog – ''Prijatelji su me pitali je li to šala jer djeluje nadrealno'' Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 2 Foto: Provjereno Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Reporter Provjerenog Mato Barišić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ambulanta u Obrovcu (Foto: Provjereno) - 4 Hrvatska Nove snimke skandaloznog liječnika: Reporter Provjerenog – ''Prijatelji su me pitali je li to šala jer djeluje nadrealno'' 1/3 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene