Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potukli se članovi biračkog odbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge Elekta, čiji promatrači također nadziru odvijanje izbora na terenu, izvijestila je o incidentu koji se dogodio na biračkom mjestu broj 16 u Ličkom Osiku.

Član biračkog odbora, ujedno i član HDZ-a, fizički napao drugog člana biračkog odbora. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzrok nesporazum u prometu Vodice: Srpski turist nije pretučen zbog nacionalnosti Slika nije dostupna Ubojstvo peteročlane obitelji Srbija: Optužnica protiv četvorice za zločin u Ličkom Osiku

Elektini je priopćila da su njezini promatrači do 11 sati zabilježili manja kršenja predizbornih pravila i procedura, da su izbori počeli bez većih problema na većini izbornih mjesta te da protječu uglavnom u demokratskoj i tolerantnoj atmosferi.

Promatrači Elekte, njih 2923 u Hrvatskoj i 277 u inozemstu, većinom u BiH, po prvi puta sudjeluju u promatranju izbora za hrvatski parlament.

Na više biračkih mjesta promatrači Elekte zabilježeni su probleme s glasovanjem pripadnika nacionalnih manjina, kojima nije bilo omogućeno odlučiti hoće li glasati za liste nacionalnih manjina ili za stranačke liste u svojim izbornim jedinicama, navodi se u priopćenju.

Desetak takvih slučajeva uočeno je na biračkom mjestu broj 1 u Dalju, na glasačkom mjestu 109 u Tenji, te na biračkom mjestu 32 u Vinkovcima.

Elekta navodi da je na nekoliko biračkih mjesta u BiH zabilježeno je glasanje u tuđe ime, a u Hrvatskoj je zabilježeno i nekoliko ozbiljnijih kršenja izborne šutnje, o čemu je Elekta izvijestila Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene