Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča iz Zagreba

Potresno pismo: Majka slučajno doznala da je njezin prvi susjed pedofil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U redakciju portala Dnevnik.hr stiglo je potresno pismo majke koja živi u susjedstvu pedofila. A za to je posve slučajno saznala...

Samo u posljednjih nekoliko tjedana, u Zagrebu je zabilježeno nekoliko napada pedofila. I dok je jedan identificiran i priveden u policijsku postaju, pitanje je koliko ih slobodno šeta i vreba na svoju priliku. Brine to i jednu zagrebačku majku koja je u našu redakciju poslala pismo koje prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Ilustracija osuđena je Barbara je u 24 godine lažirala 17 trudnoća: Nagurala bi jastuke ispod majice, a dokopala se i rodnih listova

Živjeti vrata do vrata s osobom koja je uhvaćena u nepriličnim seksualnim radnjama prema maloljetnicima u javnosti, nije lako. Znate tko je on i što je njegov problem, a k tome odgajate i djevojčicu na koju morate paziti deset puta više nego što biste to činili da nemate saznanja o problemu susjeda. A za taj problem sam posve slučajno saznala, tijekom šetnje parkom, kad je moj susjed prošao i neki ljudi su počeli komentirati njegov eksces u javnosti prije nekoliko godina, kada je intervenirala i policija. Izgleda kako je ‘susjed’ neko vrijeme proveo po ustanovama, a onda je jednostavno pušten svojoj kući. Vjerojatno do nekog sljedećeg slučaja, kad će ga sustav opet malo kazniti pa vjerojatno ubrzo pustiti. Jer tako to biva u ovom društvu. A na roditelju je da dijete ne skida s pogleda jer bolesnici vrebaju na svakom koraku. Žalosno je što je sudbina odredila da malo dalje živi još jedan pedofil za čije radnje malo tko zna. Igrom sudbine, znam tko je i pratim što radi (koliko mogu), a na njega sam upozorila i neke susjede. Naravno, o njemu je obaviještena i policija, ali s obzirom da nije uhvaćen na djelu, ništa mu ne mogu. U Zagrebu je u posljednje vrijeme sve više slučajeva pedofilije. Ne znam je li to oduvijek bilo tako ili jednostavno mene hvata paranoja kako mi dijete postaje starije, ali činjenica je da nije baš normalno kad luđaci po ulici pokazuju spolovila, kupuju maloljetnicima seksi gaćice i dolaze u njihove domove misleći da im roditelja nema kod kuće. Žalosno je što postoje takvi ljudi, ali to je očito sastavni dio života i tu ne možemo ništa učiniti. No, prava tragedija je to što je sustav zaštite građana toliko jadan da ne može zapravo ništa učiniti po pitanju njihove zaštite. I zato sam ja jednostavno i dalje prisiljena živjeti vrata uz vrata s pedofilom za kojeg znam koje probleme ima i koliko se s njima ne zna nositi.

Roditelji, pazite na svoju djecu

Policija upućuje roditelje i skrbnike da u okviru svoje obveze odgoja i skrbi za djecu posebnu pozornost obrate na:

- osobe s kojima njihova djeca provode slobodno vrijeme;

- s kojima djeca komuniciraju putem društvenih mreža s naglaskom na osobe koje neprimjereno komuniciraju o djetetovoj intimi, stvaraju i potiču prilike da s djecom ostvare neposredni kontakt i provedu vrijeme bez nazočnosti drugih osoba;

- nude i daju djetetu različite darove i vrijednosti, odnosno koje na bilo koji način pokušaju ugroziti djetetov tjelesni i spolni integritet.

VIDEO Što je Hrabri telefon i može li mi pomoći?

Hrabri telefon 116 111 U cilju samozaštitnog ponašanja policija savjetuje roditelje da stvaraju i održavaju pozitivan odnos povjerenja sa svojim djetetom kako bi mogli pravovremeno prepoznali i reagirati na svaku po dijete ugrožavajuću situaciju i rizik.

Također pozivaju roditelje da s punim povjerenjem prijave sva sumnjiva ponašanja prema njihovoj djeci policijskim službenicima za mladež u svojoj policijskoj upravi/policijskoj postaji ili da svoja saznanja prijave putem on-line mehanizma prijavljivanja „Red Button“.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene