Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rano jutros

Nakon jakog potresa u Vrgorcu uslijedilo još 30-ak podrhtavanja tla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros nešto prije 8 sati, područje Vrgorca pogodio je potres magnitude 4,7 po Richteru.

Ukoliko imate fotografije štete kao posljedice ovog potresa ili s nama želite podijeliti svoje iskustvo s potresom, možete nam ih poslati na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Blagi potres 1,2 po Richteru Slabi potres zatresao područje oko Bedekovčine: Neki su se našalili pa to povezali s Baby Lasagnom Kruzeri - 2 Upravljanje destinacijom Sezona još nije ni počela, a već se krše obećanja: Zašto su dubrovačke vlasti dopustile da u grad pristane više od dopuštenog broja kruzera?

U 7:54 sati, po lokalnom vremenu, zabilježen je potres magnitude 4,3 po Richteru, na dubini 10 kilometara. Epicentar potresa bio je 13 kilometara jugozapadno od Vrgorca u splitsko dalmatinskoj županiji. Potres se osjetio i u Dubrovniku, a čitatelji nam pišu da se zatreslo i u Mostaru.

Najviše se osjetio na širem vrgoračkom području, gdje je zabilježen i epicentar. Uznemireni građani napuštali su kuće i trčali na ulicu. Nakon ovog jakog, uslijedilo je čak trideset manjiih potresa.

Dva potresa pogodila zadarsko područje

Štetu od potresa nitko nije prijavio, rekli su u splitskom centru 112 za Dnevnik.hr. Dodaju kako su imali dvadesetak poziva uznemirenih građana. Pozivi su stizali sa područja na kojima se potres osjetio, iz Vrgorca, Makarske, Omiša, Splita te s Hvara.

I centru 112 Dubrovnik bili su upućeni pozivi zabrinutih građana iz Orebića, Dubrovnika i s Korčule, potvrđeno je za Dnevnik.hr.

'Jutros me probudio potres na otoku Hvaru, u Jelsi. Tresao se cijeli stan. Vrlo neugodno buđenje', napisao je jedan čitatelj.

Na Twitteru su već osvanuli komentari onih koji su potres osjetili.

 

 

 

 Na području Hrvatske godišnje se zabilježi nekoliko tisuća potresa.

"Na svu sreću karakteristike događanja potresa su takve da se događa puno malih potresa alabih a vrlo malo onih jačih", rekao je Ivo Alegretti, seizmolog SZRH.

 

  DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene