Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osjetilo se sve do Hvara

Potres magnitude 4.1 pogodio Split: 'Mislili smo da će se sve urušiti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šire područje Splita pogodio je potres magnitude 4.1. Splićanka koja živi na šestom katu jednog nebodera kaže da je sve trajalo 5-6 sekundi. 'Bilo je kratko i efektno', dodala je. Epicentar je bio kod Muća.

Jeste li osjetili potres? Javite nam se na moj.report@novatv.hr.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Stjepan Prašnjak, Strašnik Epicentar potresa tri godine nakon Imaju desetero djece, a tri godine nakon potresa spavaju u kontejnerima: "To su velike i teške rane za koje treba dobar doktor da ih zaliječi"

Umjereni potres magnitude 4.1 pogodio je danas u 14:21 h šire područje Splita. Prema informacijama Europsko-mediteranskog seizmološkog centra, epicentar je bio 18 kilometara sjeverozapadno od Splita i sedam kilometara zapadno od Neorića.

U splitskom Županijskom centru 112 kažu da je epicentar bio negdje u okolici Muća, ali zasad nemaju nikakvih informacija o eventualnim štetama. Dodaju da primaju dosta telefonskih poziva građana, ali da je uglavnom riječ o znatiželji.

Iz hrvatske Seizmološke službe javljaju da je intenzitet podrhtavanja u epicentru bio V-VI stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Hipocentar je bio na samo dva kilometra dubine.

>> Kod Otočca zabilježena dva potresa

Splićanka koja živi na šestom katu jednog nebodera za Dnevnik.hr je opisala što se dogodilo. 'Dobro se osjetilo, baš sam se prepala. Trajalo je kratko, nekih 5-6 sekundi, čuo se i potmuli zvuk. Bilo je kratko i efektno. Taman sam uspavala dijete, ali njega nije probudilo. Susjede su se odmah ustrčale po hodniku i sada svi pričaju o tome.'

Jedan nam je čitatelj javio da nikada nije osjetio jače podrhtavanje. Dobili smo i dojave da se podrhtavanje osjetilo na otocima Braču i Hvaru te u Šibeniku, Kninu i Primoštenu.

Čitateljica iz Solina kaže da je bilo 'prestrašno'. 'Mislili smo da će se sve urušiti', rekla je.

'U početku sam pomislila da netko u zgradi nešto radi jer počeo je lagano, a i čulo se nešto, ali kad nas je zatreslo shvatila sam da je potres. Stvarno je bilo strašno, prepali smo se', napisala nam je čitateljica Nikolina iz Kaštela.

'Živim na petom katu u centru Splita i potres je trajao 3-4 sekunde, ali bio je jak. Monitor mi se drmao i sve čaše su udarale jedne o drugu', kaže Stipe iz Splita.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene