Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epicentar potresa tri godine nakon

Imaju desetero djece, a tri godine nakon potresa spavaju u kontejnerima: "To su velike i teške rane za koje treba dobar doktor da ih zaliječi"

Aktualno Galerija Matea Ćorić Brunović, reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Stjepan Prašnjak, Strašnik Stjepan Prašnjak, Strašnik Foto: Dnevnik Nove TV Petrinja - 4 Petrinja - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Petrinja - 3 Galerija 1/4 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović posjetila je epicentar potresa, mjesto Strašnik kraj Petrinje, tri godine nakon.

U epicentru potresa u Strašniku neki se pomaci vide, ekipa Dnevnika Nove TV obišla je cijelo područje i vidljivo je da je obnova u tijeku.

"Svi ljudi su iselili iz kontejnerskih naselja, ali isto tako se mnogi od njih nisu vratili u svoje domove nego su se preselili u neki privremeni smještaj. Prošle su tri godine i svakako se puno, puno više moglo napraviti", poručila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Stjepan Prašnjak iz Strašnika ima desetero djece i tri godine nakon još se nije s obitelji vratio u svoj dom. Kada se potres dogodio okitili su bor na livadi i danima spavali na livadi, a i danas ga imaju u kontejneru.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV PRIVEDEN Vjekoslav Potočanac Požeški HDZ-ovac priveden zbog obiteljskog nasilja: "Njegova supruga jutros ga je odlučila ostaviti, a on se protivio..."

"To vam je osjećaj radosti i zadovoljstva. Niste zaboravili svoje i niste svoje napustili i tako je bilo i dolje pred šatorom", rekao je.

Ispričao je kako se danas živi u epicentru potresa.

"Živi se dosta, dosta teško iz više razloga, zaposlenje i tako dalje. Potres je učinio svoje, morate po treći put sve ispočetka. To su velike i teške rane za koje treba dobar doktor da ih zaliječi", ispričao je.

Prašnjak je i branitelj, jednom je i u ratu ostao bez kuće.

Pročitajte i ovo Egzekucija ratnih zarobljenika Ukrajinski dron Uznemirujuća snimka prikazuje užasan ratni zločin: Predali su se, kleknuli, a onda su ih ruski vojnici pogubili

"To je takva sudbina valjda. Bio sam hrvatski branitelj, ratni sam invalid, ali nakon akcije Oluja išla je jedna brza akcija obnove domova. Moglo je daleko, daleko bolje. Ne bi došlo do ove tragedije koja nas je pogodila u potresu. Nadali smo se da će sve ići daleko dinamičnije, ali nažalost je sve tako kako je", poručio je.

Ne nada se posjetu premijera.

"Mi nismo skloni politici. Oni su političari morali bi voditi računa o mladim obiteljima i o starima", rekao je za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene