Obavijesti Video Pretražite Navigacija
18 DANA POTRAGE

Medijima se ponovno širi stara snimka iz noći Matejeva nestanka, ali jedan detalj ruši teoriju urote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi Splićanin Matej Periš nestao je u Beogradu u noći 30. na 31. prosinca prošle godine. Iako je potraga opsežna i uključene su sve policijske snage, mladić do danas još nije pronađen. U međuvremenu su isplivale snimke nadzornih kamera, a jedna od njiih ponovno je zaintrigirala javnost. Dosta se kalkulira i s povezanošću Mateja i sestre njegova prijatelja.

Mediji su objavili nepotvrđene informacije da prijateljica Mateja Periša, koja je u vrijeme njegova nestanka bila u Beogradu i s kojom je Matej pokušao komunicirati u noći kad je nestao, ne smije napustiti Srbiju. Srbijanska policija, prema informaciji Jutarnjeg lista, oduzela joj je putovnicu.

Pročitajte i ovo Osumnjičenik za Dankino ubojstvo uveden u dvorište kuće - 3 Tijelo još nije pronađeno Novi svjedoci u slučaju Dankina ubojstva: Saslušanja su zakazana Arian nema ga tri tjedna Novi tragovi u potrazi za nestalim autističnim dječakom Arianom: Policija istražuje nesreću u lovu?

No, kasnije tijekom dana iz MUP-a Srbije potvrdili su da joj policija ipak nije oduzela putovnicu. "Koliko znam oni nisu komunicirali. On joj je pisao na Instagramu, ali mu ona nije odgovorila. Vjerujem u rad beogradske i hrvatske policije", rekao je Matejev otac Nenad Periš.

Nadalje, danas se tijekom dana medijima u Hrvatskoj i Srbiji počela ponovno širiti stara videosnimka nadzorne kamere kod restorana Savanova, na kojoj se vidi muškarac nalik Mateju kako se spušta stepenicama prema Savi

Razlog tomu jest što se sada tvrdi da se na snimci, na devetoj sekundi, čuje kako netko govori "hajde sad, ustani".

No, uz činjenicu da se radi o snimci koju je policija već pregledala pa je teško zamislivo da bi im promaknulo takvo što, ovu teoriju urote ruši i jednostavna činjenica da nadzorna kamera koja je ovo snimila - ne bilježi zvuk.

Potvrdio je to za Index i menadžer restorana Savanova Ljubomir Ilić. "Naše nadzorne kamere koje su postavljene izvan lokala nemaju zvuk, odnosno ne snimaju zvuk."

Izglednije je stoga da je zvuk naknadno dodan, vjerojatno snimanjem mobitelom postojeće snimke. 

U veliku potragu uključili su se svojim dojavama i građani, ali one su se uglavnom pokazale lažnima, unatoč dobrim namjerama koje imaju. "Policija je sve informacije provjerila detaljno i temeljito i ispostavilo se da su sve do jedne bile netočne. Inspektori ozbiljno pristupaju slučaju i ne žele da im bilo što promakne", rekao je izvor za Kurir

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene